risotto
Foto: Shutterstock
Putra nenozīmē tikai ierasto rīta bļodiņu ar auzu pārslām. Nebūt nē! Putrai pa spēkam ir lieli darbi kā pusdienās, tā vakariņās!

Kas ir pirmais, ko iedomājies, izdzirdot vārdu "putra"? Lielu katlu ar pakšķošu miežu biezputru? Bērnudārza brokastis ar obligāto auzu pārslu putru? Varbūt tava putra ir omes vārītā mannas putra ar sviesta actiņu? Manā ēdienkartē ir putras un biezputras. Pirmās brokastīm, otrās dūšas piesiešanai pusdienās vai vakariņās.

Putras brokastīs es ēdu tajā posmā, kad mājās ir mazi bērni. Mazi, tas nozīmē līdz ģimnāzijai, jo tieši tik ilgi es putru no rīta vārīju savam lielajam dēlam. Parasti tā bija dažādu pārslu putra, kas papildināta ar zapti, līdz jaunietis izteica vēlmi, ka varētu klāt kaut ko stingrāku, tad vārīju cīsiņus vai sacepu bekonu. Mazajam brālim putra garšo tikai no auzu pārslām un tikai ar kanēli un ievārījumu. Savukārt māsa nesmādē nevienu putru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!