ķirbja grebšana, ķirbja sēklas, ķirbja iekšas
Foto: Shutterstock
Ķirbju grebšana nav ēdiena izniekošana! Tiesa, ar noteikumu, ka izkašņātās iekšas un vēlāk arī pārējais ķirbis tiek pārstrādāts tūlītējai apēšanai vai ilgspēlējošai lietošanai.

Zelta oga un indiāņu ābols, ķirbim dažādos laikos piedēvēja dažādus titulus! Par indiāņu ābolu to dēvēja eiropieši, kad pasaules apceļotājs Kolumbs to atgādāja uz Veco kontinentu. Ar šo milzu ogu varēja pabarot ne tikai visu ģimeni, arheoloģiskie izrakumi liecina, ka tā mizas tikušas izmantotas arī kā protezēšanas līdzeklis. Indiāņi ķirbjus izkaltēja saulē un gatavoja no tiem traukus, mūzikas instrumentus un pat plostus! Haiti salā ķirbis bija valūta, bet Ķīnā ķirbju sula tika servēta tikai īpašiem imperatora viesiem! Vārdu sakot, ķirbis ir karaļu karalis!

Lai arī mūsu platuma grādos ķirbja godināšana un grebšana nav sasniegusi tik gigantiskus apmērus kā Amerikā, arī mēs nedaudz ar to niekojamies. Protams, mums nav fermu, kur braukt izmeklēt grebšanas ķirbjus. "Delfi" foto redaktors Kārlis Dambrāns, ciemojoties Amerikā, tādā ķirbju izvēlē piedalījās. Par viņa piedzīvoto Halovīna priekšvakarā var lasīt šeit.

Taču ķirbji pie mums aug un, ja mājās ir bērni, tad viņi, visticamāk, arī izdīc izgrebt kādu ķirbi. Taupīgajam latvietim, izdzirdot šādu vēlmi, iespējams, raustās plakstiņš un atmiņā nāk omes teiktais: “Ar ēdienu nespēlējas!” Taču nav jāspēlējas! Ir jāizmanto no sēklas līdz pat mizai! Pelnrušķītes kariete ir apēdama un izmantojama līdz pēdējai stīdziņai!

Seriālu vakariem un smukumam

Foto: Shutterstock

Stop! Nemet ārā sēklas un to ķēpīgo masu ap tām. Sēklas izkaltē, apgrauzdē un iegūsi labu labo uzkodu pie seriāla, un veselīgāka arī! Savukārt tas ķepīgais un staipīgais jāsablendē un jāliek uz sejas kā maska, jo seja taču arī jāpabaro!

Universālais biezenis

Foto: Shutterstock

Izgrebtais mīkstums, vēlāk arī pāri palikusī ķirbju "gaļa" ar visu mizu jāliek cepeškrāsnī – vienkārši uz cepamās plāts un jācep, līdz mīksts. Masai ļauj atdzist, to sablendē un tālāk jau sākas neskaitāmi gardas iespējas – kūkas, pīrāgi, biezzupas, biezeņi un vēl, un vēl. Sablendēto biezeni, ja ķirbis bijis vareni liels, vajag sadalīt pa porcijām un sasaldēt. Pēcāk varēs vilkt ārā un izvēlēties, ko gatavot.

Spiežam, vārām, dzeram un saldējam!

Foto: Shutterstock

Arī ķirbju sula savā pielietojumā daudz neatšķiras no biezeņa. Tikpat universāla un daudzveidīga! Var dzert svaigu, var pašķaidīt ar ābolu, burkānu vai kādu citu sulu, var parasto kafiju pārvērst pat ķirbju lati, var savārīt sīrupu, var pagatavot kokteiļus un smūtiju. Ja nevar visu patērēt – saldētavā iekšā un visu augšminēto atkārtot, kad luste un gribēšana!

Starp citu, ķirbju sula ir izcila zupas vārīšanai – nevāri dārzeņus ūdenī, bet ķirbju sulā! Pilnasinīga un intensīva garša!

Kaltējam un samaļam!

Foto: Shutterstock

Brīdī, kad Helovīns pagājis, neļauj ķirbim sapūt! "Nokauj" līdz beigām! Izgriez bojātās vietas, sagriez šķēlēs, izkaltē un samal miltos! Miltus pievieno, cepot kūkas un cepumus, rīta jogurtam, putrai, izmanto kā mērču iebiezināmo materiālu vai izmanto rīvmaizes vietā panējot!

Cepam, vāram, sautējam!

Foto: Shutterstock

Saprotama lieta, ka ķirbi var pārstrādāt pusdienās un vakariņās. Derēs kā zupas, tā sautējumi, cepti ķirbji, svaigi rīvēti, kūkas un cepumos, putrās un pankūkās. Rau, “Tasty.lv” ir atlasījis lērumu recepšu, ko izmēģināt. Starp tām savu atradīs pat tie, kuri saka, ka ķirbi neēd!

Lai labi garšo!

Ātri pagatavojami siltie salāti ar riekstu ķirbi

Brīdī, kad no dārziem un veikalu plauktiem uz virtuvēm sāk velties omulīgi apaļie ķirbji, katra pavāra svēts pienākums ir pagatavot vismaz vienu ķirbju ēdienu! Tādēļ pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar "Elvi" iesaka rudenīgus siltos salātus ar ķirbi, kas noteikti jāpagatavo šoruden.

Lasīt vairāk

'Pedro skūpsta Annu'. Trīs versijas par eksotisko ievārījumu

Foto: Linda Rozenbaha, DELFI

Katrs ievārījums kļūst par pāris procentiem gardāks, ja to personalizē un uzdāvina. Lūk, eksotisku augļu satikšanās ar vietējiem labumiem un top "Pedro skūpsta Annu". Ziemassvētki var nākt kaut rīt, jo dāvanas savārītas!

Lasīt vairāk

Zanes kanēļmaizītes ar krēmsiera glazūru un rudenīgu noslēpumu

Kad jaunā kūku entuziaste Kate, tobrīd divpadsmitgadniece, pērn pēc mazo kūku meistaru nometnes mammai sacīja, ka ceps kanēļmaizītes, viņa brīnījās – saldētavā taču vairs nav kārtainās mīklas! "Nē, mamma, es mīklu gatavošu pati, tu tikai raugu nopērc, lūdzu! Es žurnālā atradu labu recepti!" attrauca meita.

Lasīt vairāk

Viltotie ananasi

Foto: Shutterstock

Ķirbis, kas garšo kā ananass? Jā! Tikai jāveic nelieli priekšdarbi – jāsapāro ar cidonijām, jāpiemet kāda krustnagliņa, jāieburko un jānopastarizē. Atliek tik celt galdā un lielīgi paziņot, ka dārzā šogad laba ananasu raža.

Lasīt vairāk

Trejkrāsu humoss

Foto: Shutterstock

Austrumos dzimusī zirņu pastēte ir lieliska ēdmaņa – tā dod sātu, to vienlīdz augstu novērtē kā veģetārieši, tā visēdāji. Tā ir viegli pagatavojama un budžetā neiecērt dziļu un sāpīgu robu.

Lasīt vairāk

Sulīgs un pufīgs ābolu-ķirbju kēkss ar kļavu sīrupu

Foto: DELFI

Ja krājumos vēl aizķēries ķirbis, tas mudina radošumu iedarbināt ar divtik lielu jaudu. To var pārstrādāt ne tikai zupās, viltoto ananasu burkās un sautējumos, bet iemānīt cepumos un kūkās. Lūk, viens no ķirbja pieveikšanas variantiem!

Lasīt vairāk

Ķirbja krēmzupa ar kokosriekstu pienu

Foto: DELFI

Ķirbja krēmzupa ir maiga, garšīga un sātīga. Viena no rudens omulīgākajām zupām, kas sasilda un nomierina. Cilvēks kļūst laimīgs un apskaidrots. Ķirbju zupa ir kā tāds latviešu gastronomiskais "Ommm". Pareizām sakot, "ņammm".

Lasīt vairāk

Marinēts ķirbis ar kanēli, dzērvenēm, čili un citronu

Foto: Ieva Berga

Marinēts ķirbis ir klasika, un katrai saimniecei ir sava recepte un savi mazie specefekti. Šīs receptes autores Ieva Bergas slepenais ierocis ir kanēlis un krāsaini akcenti - katrai ķirbju burciņai savi!

Lasīt vairāk

Eksotiskais ķirbju sautējums ar lēcām un kokosriekstu pienu

Foto: Viktorija Kožemjakina

Kad apnikusi ķirbju kūka, biezenis un cepti ķirbji, "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni iedvesmo jaunu ķirbju garšas nianšu atklājumiem un piedāvā recepti, kā šīs pasaulē lielākās ogas pārvērst gardā un eksotiskām garšām bagātā sautējumā.

Lasīt vairāk

Pannā cepts ķirbis ar sieru

Foto: Publicitātes foto

Kā ātri pagatavot un garšīgi un skaisti pasniegt lielāko rudens ogu, iesaka "Maxima Latvija" vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers.

Lasīt vairāk

Vistas gaļas un ķirbja karijs

Foto: Publicitātes foto

Indijas garšu iedvesmots, vistas gaļas un ķirbju karijs – lieliska ideja ātrām vakariņām. Kokospiena krēmīgums piešķirs lielisku tekstūru un maigi saldenu garšu. Pateicoties saskaņotajām garšvielām, šis ēdiens būs ar meistarīgu asumiņu un mazliet jūtamu citrona noti.

Lasīt vairāk

Marinēts ķirbis ar kanēli un cidonijām

Foto: Shutterstock

Marinētie ķirbji daudzās mājās ir iemīļota recepte ģimenes viesībās. Nereti tos ēd pat kopā ar rasolu, standartā – kā piedevu gaļai vai tāpat kā garšīgus salātiņus. Restorāna "Hercogs" šefpavāra Arta Upnera ieteiktā marinēto ķirbju recepte ir niansēta, izteiksmīga, svaiga.

Lasīt vairāk

Košais ķirbju un biezpiena rausis

Spilgtā plātsmaize sacenšas ar rudens lapu dzeltenajām krāsām. Lai gan ķirbis un biezpiens šķiet neparasts salikums, plātsmaizes garša izdodas veiksmīga un rauša baudītāji būs sajūsmas pilni. Apelsīns plātsmaizei piešķir svaigumu. Sulīgā rauša recepti iesaka kūku cepēja Agnese Bunka.

Lasīt vairāk

Vistas gaļas un dārzeņu kotletes

Foto: Privātais arhīvs

Puse uz pusi – tāda ir gaļas un dārzeņu attiecība šajās kotletītēs. Konkrētajā gadījumā tika izmantots kabacis, bet itin labi šajā kombinācijā derēs arī ķirbis vai patisons – kas nu tajā brīdī "prasās uz utilizāciju". Recepti iesaka Kate.

Lasīt vairāk

Pildīts ķirbis ugunskura oglēs

Foto: Publicitātes foto

Sākoties rudens sezonai, daudzi pārtrauc doties piknikos un baudīt maltītes dabā, lai arī joprojām labprāt pavadām laiku svaigā gaisā. Pavārs Renārs Purmalis piedāvā rudenīgu un bagātīgu pildīta ķirbja recepti, lai tu izbaudītu gatavošanas prieku brīvā dabā arī dzestrākos laikapstākļos.

Lasīt vairāk

Kā pagatavot ķirbju sukādes – marmelādīgas un mīkstas

Foto: Shutterstock

Pašgatavotas ķirbju sukādes ir lielisks veids, kā izmantot lielo, saulaini oranžo ogu našķim, kas noteikti ir labāka alternatīva veikala konfektēm. Karsēšana un pēc tam atdzesēšana sīrupā ļauj ķirbju gabaliņiem uzsūkt vairāk sīrupa, tādēļ sukādes iznāk marmelādīgas un mīkstas.

Lasīt vairāk

Ķirbju pankūkas ar rudens svētku garšvielām

Foto: "Ēdamzāle" publicitātes foto

"Es nezinu, kā ir ar cāļiem, bet ķirbjus patiešām skaita rudenī. Agrāk labas ražas gados ķirbji mums atņēma lielu daļu grīdas, bet tagad, kad esam tikuši pie mājas ar rožu dobēm, ķirbji pie mums biežāk atripo draugu dāvināti. Tā nu kaut kā sanāk, ka rudenī mājās vienmēr kāds ķirbis ir, un, kur ķirbis, tur jādomā receptes, jo neba nu ēdīsi ķirbju krēmzupu visu nedēļu. Var jau gan arī tā darīt, bet tad sestdienā jāuzcep pankūkas. Ar ķirbi, protams."

Lasīt vairāk

Ķirbju brilē krēms bez cukura

Foto: Publicitātes foto

Ķirbju "creme-brûlée", iespējams, ir pati radošākā recepte desertam no rudens skaistuļa ķirbja. To noteikti ir vērts pamēģināt pat tiem, kas šaubās, vai francūžu iecienītais deserts parastā latvieša virtuvē vispār ir pagatavojams?! Izdosies!

Lasīt vairāk

Foto recepte: ķirbju krēmzupa ar dārzeņiem un kausēto sieru

Foto: Privātais arhīvs

Ražas laiks ir perfekts, lai no dažādiem dārzeņiem pagatavotu gardu biezzupu, kas acumirklī piepildīs punčus. Ja vēl tai tiks pievienoti kraukšķīgi grauzdiņi – mēli varēs norīt!

Lasīt vairāk

Sulīgie ķirbju kēksiņi bez glutēna

Foto: Tasty For Me publicitātes foto

Vienkārši pagatavojami kēksiņi bez kviešu miltiem un cukura. Ķirbis tiem piešķir īpašu sulīgumu un skaisti saulainu krāsu. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta "Tasty For Me" saimniece Sandra.

Lasīt vairāk

Ķirbju un saldā kartupeļa krēmzupa ar ceptām sēnēm vai vistas fileju

Foto: Tasty For Me publicitātes foto

Veģetārajā variantā šo krēmzupu pasniedz ar ceptām sēnēm, bet var izmantot arī apceptas vistas filejas gabaliņus. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta "Tasty For Me" saimniece Sandra.

Lasīt vairāk

Pilngraudu pica ar ķirbi, bekonu un spinātiem

Foto: Vida Press

Šo gribas dēvēt par rudens un ziemas sezonas picu, jo uz sātīgās pilngraudu pamatnes saulainais ķirbis satiekas ar sīvo sīpolu un kraukšķīgām bekona šķēlēm, bet ierasto tomātu mērci aizstāj pikantā čili mērcīte.

Lasīt vairāk

Ķirbju kēkss bez glutēna

Foto: Privātais arhīvs

Sulīgs kēkss, kas smaržo pēc Ziemassvētkiem. Nezinātājs pat nesapratīs, ka kēksā ir ķirbis – turklāt šo drīkst arī tie, kam glutēnu saturoši produkti ir liegti.

Lasīt vairāk

Rudenīgie riekstu ķirbja salāti

Foto: Publicitātes foto

Riekstu ķirbi "saprecinot" vienā šķīvī ar rukolu, baravikām, cieto sieru un paipalu olām, gardais iznākums pārliecinās pat tos, kuri apgalvo, ka ar ķirbjiem ir uz "jūs". Recepti sagatavojusi Linda Vilmansone-Virbule "Fiskars" rīkotajās kopā gatavošanas brokastīs.

Lasīt vairāk

Zeltainās spageti ķirbja pankūkas

Foto: Privātais arhīvs

"Ja iepriekšējās dienas vakariņās krāsnī smaržojis spageti ķirbis, bet ēdājiem nav bijis dukas notiesāt to līdz galam, tad "sausais atlikums" jāliek lietā arī nākamajā dienā. Šoreiz ilgi nebija jālauza galva, ar ko pusdienās pacienāt savu viengadnieci un, protams, arī sevi pašu."

Lasīt vairāk

Ar sieru, sēnēm un pupiņām pildīti ķirbji

Foto: Publicitātes foto

“Es dievinu ķirbjus, dievinu to dažādību un iespējas no tiem pagatavot visu, ko vien vēlies. Šajā receptē jāņem tāds ķirbis, lai, to sadalot divās daļās, ar vienu daļu pietiek vienam cilvēkam. Jāatceras, ka ķirbis būs piepildīts, līdz ar to būs sātīgi. Pagatavojams tagad, kad ir baravikas vai gailenes, bet visu ziemu to var gatavot ar saldētām sēnēm,” atklāj garšu eksperte un "Rimi" gardēde Signe Meirāne.

Lasīt vairāk

Riekstu ķirbja un desiņu sacepums ar olu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sacepums ir viens no vieglāk pagatavojamiem ēdieniem, kas neprasa daudz sagatavošanās darbus, taču rezultātā tiek iegūts vesels trauks gardas maltītes, ko var pietaupīt arī nākamās dienas ēdienreizei. Šajā receptē ierasto kartupeļu vietā ir ķirbis, bet sātīgumam pievienotas pikantas desiņas.

Lasīt vairāk

Sviesta ķirbja un saldās kukurūzas zupa

Foto: Vida Press

Maiga zupa, kurā ir visgardākais ķirbis no visiem, kura garšā ir vieglas riekstu notis. To visu papildina saldā kukurūza, bet muskatrieksts piešķir bagātīgu garšu.

Lasīt vairāk

Sulīga ķirbju kūka ar iebiezināto pienu

Foto: Shutterstock

Ķirbju kūka ar iebiezināto pienu - garšos pat tiem, kas ķirbjus neēd.

Lasīt vairāk

Cepta ķirbja salāti ar rukolu un fetas sieru

Foto: Shutterstock

Vēl viena ideja, kā pagatavot ķirbi - ātri, sātīgi un veselīgi!

Lasīt vairāk

Ābolu un ķirbju salāti ar jāņogu želeju

Foto: Shutterstock

Ābolu - ķirbju salāti ar jāņogu želejas mērcīti.

Lasīt vairāk

Ātrais ķirbju karijs

Foto: Shutterstock

Ķirbis kokosriekstu pienā ar pistācijām, papildināts ar aromātiskām indiešu garšvielām, patīkami pārsteigs pat tos, kuri ar šo lielo, oranžo ogu ir uz "jūs".

Lasīt vairāk

Ķirbju mango čatnijs ar rozā pipariem un baziliku

Foto: Shutterstock

Attīstoties ēst gatavošanas kultūrai Latvijā, arī tradicionālajā virtuvē ienāk jaunas dvesmas. Pareizi kombinējot jau pazīstamus produktus, iespējams iegūt jaunas garšu nianses. "Ķirbis ir piemērots produkts dažādiem ēdienu eksperimentiem, jo izceļas ne tikai ar uzturvērtību, bet arī neitrālo garšu un zeltaini dzelteno krāsu, tādēļ pareiza tā izmantošana ēst gatavošanā spēj ēdienam piedot neaizmirstamu garšu un vizuālo baudījumu," stāsta "Lido" šefpavāre Ilga Joma, iesakot no ķirbja pagatavot svaigu, garšīgu, pikantu mērci - čatniju, kuru ieteicams ēst pie putnu gaļas ēdieniem un sieriem.

Lasīt vairāk

Spageti krēmīgā ķirbju mērcē ar kūpinātu gaļu

Ķirbis labi sader ar kūpinātu vistu, bekonu, šķiņķi un citiem kūpinājumiem. Recepti piedāvā kulinārijas bloga lindasvirtuve.lv autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Ātrā ķirbju–piena zupa ar mannu

Foto: Shutterstock

Veselīga un ātri pagatavojama ķirbja zupa ar mannu - garšīgs veids, kā mazos kārumniekus iepazīstināt ar lielo, oranžo ogu. Ja vēlies, vari zupai pievienot nedaudz sviesta - tas garšu padarīs īpaši bagātīgu.

Lasīt vairāk

Spageti krēmīgā ķirbja mērcē ar vistas fileju un valriekstiem

Foto: Shutterstock

Šinī ēdienā ķirbis kombinācijā ar ķiplokiem, saldo krējumu un čili veido zīdaini krēmīgu mērci, kas ļoti "piestāv" vistas filejai. Valrieksti un timiāns spageti piešķir rudenīgas garšas nianses.

Lasīt vairāk

Pikantā ķirbju – ābolu zupa

Garda un sezonāla recepte nedēļas nogales ēdienkartei no lauku labumiem, kas iegādāti sestdienas Berga bazāra zemnieku tirdziņā.

Lasīt vairāk

Ķirbju maize

Foto: Shutterstock

Ķirbju maize - kārtīgs maizes kukulis, pēc konsistences atgādina itāļu ciabata maizi.

Lasīt vairāk

Ķirbju - apelsīnu ievārījums

Foto: Shutterstock

Ļoti gards un vienkārši pagatavojams ķirbju - apelsīnu ievārījums.

Lasīt vairāk

Liellopa gaļas un ķirbja sautējums ar kariju

Foto: Vida Press

Ķirbju laiks klāt! Ja domā, kā pārstrādāt pašu vai lauku radu dārzā nobriedušo milzu ogu, un garšo karijs, šī ir recepte, kas jāizmēģina! Vēl gardāks būs, ja izmantosi sviesta ķirbi.

Lasīt vairāk

Ķirbju kēkss ar plūmēm

Ķirbju kēkss ar plūmēm svētkus darīs gardākus arī tiem, kam ikdienā ļoti jāseko līdzi cukura līmenim asinīs, proti, cukura diabēta slimniekiem. Recepti iesaka uztura speciāliste Liene Sondore.

Lasīt vairāk

Pannā cepti ķirbji

Foto: Shutterstock

Apceptos ķirbjus var pasniegt tūdaļ karstus no pannas, lai saglabātu zeltaino garoziņu. Pirms pasniegšanas var pārliet ar krējumu, pievienot svaigo sieru vai pārkaisīt ar zaļumiem.

Lasīt vairāk

Ar malto gaļu, rīsiem un fetas siera drumstalām pildīts ķirbis

Foto: Shutterstock

Īpaši sulīgs un kārdinošs veids, kā pagatavot rudens ražas karali – ķirbi. Maltā gaļa ar dažādām piedevām labi sader ne vien ar papriku vai kabačiem, bet to var pildīt arī nelielos ķirbīšos, īpašam sulīgumam pievienojot pildījumam arī fetas siera drumstalas.

Lasīt vairāk

Gruboto ar ķirbi un zilo sieru

Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties Latvijas dzimšanas dienai, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu "Elvi" piedāvā latviska gruboto recepti ar ķirbja gabaliņiem. Īpaši labi krēmīgā grūbu putra garšos, ja pasniegsi to ar cepta bekona kraukšķīšiem un gorgonzolas sieru.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepts ķirbis ar zilo sieru, tomātiem un valriekstiem

Foto: Privātais arhīvs

Krāsnī ceptas ķirbja šķēles vislabāk garšos vēl karstas, bet lielās, saulainās ogas fani labprāt šo ēdienu baudīs arī aukstu.

Lasīt vairāk

Ķirbju krēms ar svaigo sieru un putukrējumu

Foto: DELFI

Maigs un gaisīgs deserts, kas gan nesader ar apņemšanos šogad beidzot notievēt. Ja skapjaugšā aizķēries kāds ķirbis, griez to pušu un pēc krēma pagatavošanas izmanto atlikušo ogu un iebiezināto pienu sulīgas kūkas pagatavošanā.

Lasīt vairāk

Ķirbja krēms

Foto: Shutterstock

Maigs ķirbja krēms desertam. Var pasniegt tāpat vai ar putukrējumu un riekstiem.

Lasīt vairāk

Ķirbju sacepums ar sieru Provansas gaumē

Foto: Shutterstock

Izsmalcinātu garšu cienītājiem - ķirbju sacepums Provansas gaumē ar krēmīgu pildījumu un zeltainu siera garoziņu.

Lasīt vairāk

'Penne' pasta krēmīgā ķirbju mērcē

Īsta ģimenes maltīte, jo ar krēmīgo mērci pat nemanot arī mazajiem var "iemānīt" brīžam ne vienmēr mīlēto ķirbi. Recepti "Tasty" lasītājiem piedāvā Linda Tellgrena, bloga "Lindas virtuve" autore un "Dobeles dzirnavnieks".

Lasīt vairāk

Vienkāršais ķirbju pīrāgs amerikāņu gaumē

Foto: DELFI

Šis vienkārši pagatavojamais pīrāgs ar kraukšķīgo mīklas pamatni un krēmīgu, sulīgu pildījumu īpaši labi garšos ar tasi kūpošas tējas.

Lasīt vairāk

Riekstu jeb sviesta ķirbja un fetas siera tartaletes

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kārtainās mīklas smalkmaizītes citādā pagriezienā – ceptas ar riekstu jeb sviesta ķirbi un fetas sieru. Aromātu un garšas notis šoreiz piešķir arī pikantais čili un smaržīgais timiāns.

Lasīt vairāk

Burkānu biezzupa ar ingveru, kas silda un aizgaiņā saaukstēšanos

Foto: “Ēdam BIOLOĢISKI” arhīvs, foto: Matīss Markovskis

Ja jūti – kaklā kaut kas kņudinās un deguns niez kā pirms iesnām, bet pašam sajūta kā pārgurušam zirgam, kurš bez apstājas uzaris vairākus hektārus zemes, tad šī būs zupa, kas visu augšminēto aizgaiņās.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!