Tu visticamāk šobrīd apgalvosi: "Bet kā? Grētas Gervigas Bārbija (Margo Robija) taču neēd!" Jā, Bārbijas zemē viņa piena krūzi un brokastu grauzdiņu vien paceļ pie lūpām, taču, būdama no plastmasas, viņa neko nespēj norīt. Tas mainās, kad Bārbija nonāk īstajā pasaulē, tur viņai jāatklāj tas, kā patiesi ir malkot tēju. Taču citādi – ēdiens viņas dzīvē nav svarīgs!
Sociālo tīklu kulināri gan nemaz neņem to vērā. Vairākas Bārbijas tematikas pastas receptes ir ieguvušas sensacionālu piesitienu, kļuvušas virālas: rozā pastas pagatavošanai tiek izmantotas bietes, kas sajauktas mērcē ar skābo krējumu, sieru vai grieķu jogurtu. Piedāvājumā ir arī Bārbijas cienīgs humoss no bietēm, dip mērcīte, Bārbijas rikotas grauzdiņi, Bārbijas klimpas, pelmeņi, sula un pat ārkārtīgi apšaubāmas sinepes un biezpiens. Protams, neiztikt bez biešu zupas! Ak, jā, jā, jā arī "Tasty.lv", gluži tāpat kā šefpavāri, norāda, ka tradicionālais borščs un aukstā zupa – jau no "dzimšanas" atbilst Bārbijai raksturīgajam ēdienam.
Iespējams, ir pārsteidzoši, ka tik daudzās no tiktokeru receptēm tiek izmantotas tieši bietes, nevis, piemēram, avenes vai mākslīgā rozā krāsviela. Tiesa, receptēm, kuru pamatā ir bietes, ir arī daudz "nīdēju", jo daudziem tās vienkārši negaršo. Tātad – šīs bietainās receptes nav trāpījums visu lauciņā! Bet svaigas ogas nespēj paveikt to, ko spēj paveikt bietes. Bietes galu galā ir daudzpusīgākas – aveņu pasta, iespējams, nebūtu tik atzinīgi novērtēta. Kas to lai zina, varbūt Bārbija liks mums visiem iemīlēt bietes!
Bārbijreceptes
Recepšu kolekcijā pievienotās idejas no "Tasty.lv" apjomīgās pavārgrāmatas ir vienkāršas, taču bezgala iespaidīgas: liks tev justies tikpat pārliecinātai, spējīgai un no matu galiņiem līdz papēžiem pasakainai kā pašai Bārbijai. Neatkarīgi no tā, vai šīs receptes gatavosi "Bārbijas" filmas skatīšanās ballītei, vasaras sezonas noslēguma svētkiem vai vienkārši vēlies sarīkot kādu pavisam jautru pasākumu, kas ietver kādu noteiktu tendenci – šīs receptes noderēs ikvienai un ikvienam pasākumam! Šo kolekciju varētu nosaukt – "Izveidojām izcilu rozā vakariņu ēdienkarti". Sākot ar rozā sagaidīšanas kokteili un uzkodām, beidzot ar pamatēdienu un desertu.
Atliek vien uzspodrināt virtuves piederumus, uzklāt svētku galdu un, protams, uzvilkt Bārbijas cienīgu tērpu!
Bietēs marinētas pildītās olas
Marinēt var ne tikai gurķus, tomātus un citus dārzeņus, bet arī olas. Taču, pirms marinēt olas bietēs, jāatceras, ka jo ilgāk olas atradīsies marinādē, jo intensīvāki rozā tonī iekrāsosies un iegūs skābāku garšu. Recepti iesaka Latvijas Apvienotās Putnkopības asociācijas (LAPNA) eksperti.
Biešu smēriņš brokastu maizītēm un ballīšu uzkodām
Gada ļoti gaidītā dārzu ballīšu sezona ir gandrīz klāt. Šobrīd vajadzētu padomāt par ēdienu, dekorāciju idejām un visu izklaidējošo, ar ko atklāt āra terases sezonu. Runājot par ballīšu ēdienu, viens svarīgs neiztrūkstošais elements ir dip mērcītes jeb smēriņi. Nu tu taču piekritīsi, ka smēriņš ir ideāls sākumpunkts jebkurai lieliskai ballītei? Un ja vēl tas ir spilgti rozā krāsā... Šī ir lieliska alternatīva klasiskajam pesto. Veģetārs, krāsains un ļoti garšīgs!
Popkorns ar rozā cukura glazūru
Popkorns, kas būs īsts bērnu ballītes vai filmu vakara hīts. No kukurūzas graudiem itin viegli popkornu ir pagatavot pašam, tāpat – apklāt to ar gardu un košu cukura glazūru.
Maigi saldā biešu omlete diviem
Pēc brīnišķīga vakara nāk brīnišķīgs rīts ar brīnišķīgām brokastīm divatā. Rozā saulriets, rozā saullēkts, rozā omlete – un viss vienos ziedos, kā kārtīgā vasaras romānā. Brokastis ar laimīgām beigām novēl receptes autore Ieva Berga.
Pufīgās biešu pankūkas
Neparastās rozā pankūkas no īpašas sastāvdaļas – bietēm. Saldās pankūkas pēc izcepšanas pasniedz ar grieķu jogurtu un ievārījumu.
Siļķu rolmopši biešu marinādē ar putotu biezpienu un krēmīgiem kartupeļiem
Siļķe ar biezpienu un kartupeļiem ir latviešu virtuves klasika, bet šoreiz piedāvājam to nedaudz neparastā izpildījumā. Biezpiens ar putukrējumu un rozā siļķe? Kāpēc gan ne? Garšo ne mazāk lieliski un piešķir maltītei nedaudz jautrības.
Rozā gruboto ar bietēm jeb kā bērniem iemānīt dārzeņus
Kā diviem maziem ēdājiem nemanāmi un koši vakariņās iemānīt dārzeņus tā, lai acīgie detektīvi nepamanītu? Pareizi, paslēpt krietnu porciju veselīgo biešu latviskajā risotto patapinājumā – gruboto. Šī ir mūsmājās pārbaudīta, bērniem draudzīga recepte, jo baltvīns tajā šoreiz nav izmantots, kā klasiski to pieprasa risotto receptes.
Īstais ukraiņu borščs pēc sešdesmito gadu receptes
Ukraiņu borščs šajās dienās ēsts kafejnīcās un restorānos un beidzot gribas pamēģināt to pagatavot mājās? Tas ir viegli! Sātīga un ļoti garda zupa – un pati aktuālākā zupa visās virtuvēs šobrīd.
Cepts lasis ar balzamiko etiķa mērci
Viegli apcepti laša filejas gabaliņi ar saldskābu balzamiko etiķa mērci. Vienkārša, veselīga un ātri pagatavojama recepte pusdienām vai vakariņām.
Džina kokteilis 'Rozā gimlets'
Viegls, gards un atsvaidzinošs kokteilis gan pavasarim, gan vasarai. Recepti iesaka "Alkoutlet" veikalu tīkla eksperti.
Rozā cepelīni ar biezpienu
Sekojot globālajām kulinārijas tendencēm, Lietuvas šefpavāri inovatīvi piegājuši gadsimtiem senām receptēm un vecajiem, labajiem cepelīniem, pārradot tos jaunā veidolā. Modernizētajās cepelīnu receptēs var atrast gan griķus, gan sēnes, gan arī vairāk veģetāru un vegānu iespēju. Tajā pašā laikā gardēži var atrast jaunas cepelīnu versijas arī ar pīles vai bebra gaļas pildījumu.
Romantiskā siļķe 'kažokā'
Ja tavs sirdsāķītis nav saldummīlis un ne acu galā necieš sirsniņkonfektes, rozā zefīrus un putukrējuma kūkas, tad jādomā radošāki veidi, kā mīļotajam sarūpēt patīkamu pārsteigumu Valentīna dienā, kāzu jubilejā vai kādā citā romantiskā svinamdienā. Garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša iesaka vienkārši realizējamu ideju – savu versiju par tradicionālo siļķi "kažokā", kas šoreiz veidota sirds formā.
Medus biskvīta kūka ar biešu krēmu
Sulīgs medus biskvīts kombinācijā ar gaisīgu siera krēmu, kas ar biešu sulu iekrāsots maigi rozā tonī – īsta bauda gan acīm, gan vēderam! Recepti iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi".
Cepeškrāsnī kaltētas avenes
Kaltētas avenes noderēs kūku dekorēšanai, brokastu muslim, mājās gatavotām šokolādes konfektēm un citiem gardumiem. Lai paātrinātu kaltēšanu, ogas sagriez ripiņās. Izkaltētos gabaliņus pēc tam vari arī saberzt pulverī.
Sviesta cepumiņi ar cukura glazūru
Kad Lieldienu svinības tuvojas beigām, pārsteidz viesus, uzdāvinot viņiem ceļamaizi, pareizāk sakot, pašas gatavotus cepumus pavasarīgu ziediņu formā!