pināti, omlete
Ja vēl neesi spinātu cienītājs, pēc šī raksta izlasīšanas un kādas receptes izmēģināšanas tu par tādu kļūsi! Svaigus vai saldētus spinātus var pievienot gandrīz jebkuram ēdienam, tie ir neticami daudzpusīgi! Turklāt spināti ir bagāti ar veselībai noderīgām lietām. Spinātu šķīvis imūnsistēmai ir līdzvērtīgs veselīgam "lāča apskāvienam".

Tik tiešām, spināti ir viens no tiem zaļumiem, ko daudzi virtuves cilvēki tur pa rokai tieši daudzpusības dēļ. Spinātu recepšu daudzveidība pierāda, ka maigais un barojošais lapu zaļums ir viens no kulinārijas pasaules izcilākajiem zaļajiem hameleoniem. Lai gan, iespējams, visvairāk slavens ar to, ka tas tiek likts lietā svaigu salātu vai smūtiju pagatavošanai, patiesībā ir daudz vairāk veidu, kā šo zaļumiņu izmantot savā labā. Turklāt – gatavojot spinātus, nav gandrīz nekādu iespēju kļūdīties.

Spināti ir populāri arī tāpēc, ka tie ir nopērkami par pieņemamu cenu un veikalu plauktos (saldētavās) pieejami visu cauru gadu. Spinātos ir arī daudz svarīgu vitamīnu, tostarp A, C un K vitamīnu un minerālvielu, piemēram, folāti, dzelzs, magnijs un kālijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!