uzkodu galds
Foto: Shutterstock
Iespējams, tas jau ir teikts iepriekš, bet "Tasty.lv" atkārtosies vēlreiz: uzkodas ir vislabākās, uzkodas ir mūžīgas, uzkodas ir dzīve! Nu vai nav prieks pulcēties ap galdu, lai kopā ar mīļajiem knakstinātos pie snekiem – te olīva, te siera gabals, te prošuto un te kaut kas nopietnāks, piemēram, brusketas ar ķirštomātiem, mocarellu un pesto. Skaidrs, ka cilvēki uzkodas mīl un it sevišķi brīvdienās, kad aktuāli ir spēļu vakari.

Savulaik spēju no vienas sabalansētas maltītes pāriet pie otras, starp tām neko neapēdot, uzskatīja par lielisku panākumu atslēgu. Proti, laba diena ir kontrolēta diena un labas vakariņas ir tādas, kurās ir brokoļi. Uztura speciālisti krata galvu, sakot, ka patiesībā pilnvērtīgas uzkodas starp ēdienreizēm ļauj saglabāt enerģiju dienas garumā.

Un retu reizi ir jāpiedzīvo prieks, metot piesardzību vējā un baudot svaigu bageti, šķēli pēc šķēles apsmērējot to ar sviestu vai kausēto sieru, pa virsu liekot kādu gardumu. Jā, uzkodās retu reizi der arī kaut kas no neveselīgā gala, piemēram, šokolādes cepumi vai tortiljas čipsi! Mūsdienās ir pavisam viegli aizmirst, ka mums patiesībā ir atļauts priecāties. Un atpūsties. Un baudīt kaut ko gardu arī pulksten 23. Bet ar mēru!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!