Uldis Pētersons, Latvija
Restorāna "B-Bārs" bārmenis Uldis Pētersons lepojas ar 15 gadu pieredzi un iepriekš guvis augstus rezultātus vairākos citos bārmeņu konkursos. Arī šogad Ulda mērķis ir viens – uzvarēt! Mērķa sasniegšanai Uldis konkursā startē ar kokteili "The Dream Bridge". Tā sastāvā līdztekus klasiskajam Rīgas melnajam balzamam Uldis iecerējis pievienot Prosecco, Lillet Blanc aromatizēto vīnu, kā arī granātābolu sulu un laima un mango sīrupus un rotāt ar apelsīna miziņām, kazenēm un piparmētru.
Krista Meri, Igaunija
Igaunijas pārstāve Krista Meri liks saviem konkurentiem krietni pasvīst – viņa ir trīskārtēja pasaules čempione starptautiskās bārmeņu asociācijas organizētos čempionātos. "Būt bārmenei ir mans darbs, hobijs un pati dzīve," saka Krista. "Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2015" viņa gatavos kokteili gan no klasiskā Rīgas melnā balzama, gan Rīgas melnā upeņu balzama, pievienojot rabarberu liķieri, Prosecco un ābolu un meža ogu sīrupus.
Kfī Bahars, Izraēla
Kfī ir stilīgs jauns puisis un viens no labākajiem savas jomas profesionāļiem savā valstī. Viņš strādā 20. gadu iedvesmotā bārā "Gatsby Cocktail Room'' Jeruzalemē, kur pulcējas stilīgākie Izraēlas jaunieši. Rīgā Kfī gatavos kokteili "Back to Black", kura sastāvā būs Rīgas melnais balzams kopā ar svaigi spiestām burkānu, ingvera un laima sulām, dzirkstošu ūdeni un kļavu sīrupu.
Anete Malomheģi, Ungārija
""Rīgas Melnais Balzams" kokteiļiem ir lielisks pamats, to ir viegli sajaukt un atrast garšas balansu," saka Anete. Vienlaikus viņa atzīst - šis konkurss viņu pamudināja sākt gatavot kokteiļus no mūsu vietējā lepnuma, Rīgas melnā balzama. Viņas kokteilis "Snow Queen" būs īsts ziemas izaicinājums – atvēsinātās glāzēs tiks sajaukts Riga Black Balsam Element ar skābo rabarberu ļiķieri, kanēļa sīrupu, svaigi spiestu citrona un plūmju sulām un rozmarīnu.
Artjoms Skapenko, Ukraina
Artjoms ir augsti godalgots bārmenis vairākos konkursos, tostarp arī šogad starptautiskā bārmeņu konkursā tā saucamajā pēcpusdienas kokteiļu kategorijā viņš izcīnīja 2.vietu. Artjoms arī ir viens no retajiem bārmeņiem, kura kokteilī – "Currant Ambre" – būs Rīgas melnais upeņu balzams. To viņš jauks ar Chambord Royal liķieri, sarkanvīnu, džinu, aromātisko biteru un melleņu sulu.
Jevgēņija Prazdņika, Indija
Jevgēņija jau piecus gadus dzīvo Indijā, Deli. "Spring in Riga", ko Jevgēņija gatavos arī Rīgā, viņas bārā jau ir kļuvis par bestselleru, ar Rīgas melno balzamu viņa strādā ikdienā. Viņasprāt, Rīgas melnais balzams ir komplicēts dzēriens, taču, prasmīgi sajaucot kokteilī, klientus var iepriecināt ar brīnišķīgiem dzērieniem, kuri izceļ balzama dabīgās augu bāzes garšas. Jevgēņija ar nepacietību gaida braucienu uz Rīgu, lai no kolēģiem iemācītos arī citas Rīgas melnā balzama kokteiļu receptes.