Ja cake-pops, mafini, makarūni un citi konditorejas brīnumi Latvijā parādījās jau tad, kad pasaulē tie sasniedza pašu kulmināciju, tad ar krufiniem ir citādāk. Tie pamazām, bet pārliecinoši iekaro visas pasaules saldo gardēžu garšu kārpiņas, un arī Latvija neatpaliek šajā jomā. Restorāna ''Kolonāde. Mūsu stāsti...'' omulīgā kafejnīca līdzās romantiskākajai vietai, proti – Laimas pulkstenim, ir pagaidām vienīgā vieta Latvijā, kur var nobaudīt šo izcilo kārumu.
Pasaules iekarotājs krufins
No gatavošanas līdz baudīšanai
Virtuves pavēlnieks atklāj, ka visa pamatā ir ne vien prasme pagatavot šo sarežģīto konditorejas kārumu, bet arī izejvielas. Tikai labākais sviests, saldais krējums, cukurs un citi komponenti, kas vajadzīgi katrai recepti, salikumā ar rūpīgu roku darbu, gala rezultātā ļauj baudīt uz mēles kūstošo kārumu. Lai novērtētu vēl vairāk šī kāruma būtību, virtuves pavēlnieks Ainārs atklāj, ka dienā ''Kolonāde Cafe'' konditors var pagatavot vien 60 šādus kārumus, bet viena grēcīgā kāruma pagatavošana aizņem vismaz piecas stundas.
Sarežģīts pagatavošanas process, īpaši izmeklētas sastāvdaļas, ideālas proporcijas, pieskaņots noformējums – vai šāda šedevra baudīšanai ir arī kādi īpaši noteikumi? Ainārs atklāj, ka katram jāvadās pēc savas gaumes, taču krufina baudīšanu spilgtāku noteikti padarīs glāze dzirkstoša dzēriena, arī tēja un kafija piestāvēs itin labi, taču sulas glāzi gan ieteicams pietaupīt citām reizēm, lai saldums nenomāc krufina burvību.
Pirms dodies iepazīties ar konditorejas jaunpienācējiem, jau laikus samierinies, ka garšu kārpiņas netiks apmierinātas ar viena krufina veida nobaudīšanu. Galu galā, kā tad var spriest par gardāko krufinu, ja nepagaršosi visus? Tāpēc ņem vien līdzi kārumniekus un sarīko gardu degustāciju!
Rakstu veidojusi Zane Bitmane.