saldētas ogas
Foto: Shutterstock
Ievārījumi un kompoti, protams, ir gardi, bet neatsver svaigu ogu garšu tā, kā tas ir ar saldēšanu. Lai arī ziemā baudītu melleņu, upeņu, jāņogu vai aveņu svaigumu, tās sasaldē nelielās porcijās.

Ogas var saldēt vairākos veidos – veselas un bez cukura, veselas ar cukuru un samīcītas ar cukuru. Tāpat ir ar augļiem. Tomēr, domājot par atsaldēšanu pēc vairākiem mēnešiem, vislabākais variants būs ogas saldēt, pārkaisītas ar cukuru. Tādā veidā ogas saglabās patīkamu tekstūru.

Tāpat ogas vislabāk saldēt uz cepamās plāts – tādā veidā ogas nesalips un būs kompaktāk sapildāmas maisiņos. Vispirms tīras un sausas ogas (vai augļus) uzber uz plāts un izlīdzina vienmērīgi pa virsmu. Pēc tam ogas vai augļus pārkaisa ar cukuru un plāti liek saldētavā. Produkti sasals stundas vai divu stundu laikā – pēc tam tos izņem no saldētavas un sapilda vai nu saldējamos maisiņos, vai saldēšanai paredzētās kastītēs. Cukurs būs saglabājis stingru ogu miziņu, līdz ar to pēc atlaidināšanas tās saglabās formu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!