Pirms ķerties pie kaltēšanas, sagatavo visus nepieciešamos piederumus. Vajadzēs cepamo pannu, restes, sterilizētas burciņas, griežamo dēlīti un asu nazi. Pašiem tomātiem – sāli un olīveļļu apliešanai.
Vispirms rūpīgi atlasi tomātus – ņem svaigākos un stingrākos, tādus, kas nav bojāti. Apaļos tomātus ar asu nazi pārgriez šķērsām uz pusēm. Ja izmanto plūmju tomātus, tos pārgriez gareniski. Pēc tam tomātu pusīšu mīkstumā iegriez krustiņus un ar īkšķu palīdzību katru pusīti paplet vaļā. Tādā veidā tomāta mīkstumam piekļūs vairāk gaisa.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit