kaltēti tomāti
Foto: Shutterstock
Ja šosezon tomātu raža padevusies pavisam dāsna, tad bez ierastajām konservēšanas metodēm tomātus arī izkaltēt. Šim darbiņam it nemaz nevajadzēs garas, karstas un ļoti saulainas dienas. Kaltētie tomāti tikpat gardi sanāks arī cepeškrāsnī – ar piesātinātu un bagātīgu garšu.

Pirms ķerties pie kaltēšanas, sagatavo visus nepieciešamos piederumus. Vajadzēs cepamo pannu, restes, sterilizētas burciņas, griežamo dēlīti un asu nazi. Pašiem tomātiem – sāli un olīveļļu apliešanai.

Vispirms rūpīgi atlasi tomātus – ņem svaigākos un stingrākos, tādus, kas nav bojāti. Apaļos tomātus ar asu nazi pārgriez šķērsām uz pusēm. Ja izmanto plūmju tomātus, tos pārgriez gareniski. Pēc tam tomātu pusīšu mīkstumā iegriez krustiņus un ar īkšķu palīdzību katru pusīti paplet vaļā. Tādā veidā tomāta mīkstumam piekļūs vairāk gaisa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!