marinēta siļķe
Foto: Shutterstock
Uz mirkli aizmirsīsim, ka konservēšanas sezonā svarīgākais ir ievārījumi un skābēti gurķi vai tomāti želejā. Arī zivis var itin viegli marinēt mājās – vajag tikai izvēlēties, kuru no visām liksi burciņās un apliesi ar marinādi. Kā mājās pagatavot marinādē konservētas zivis?

Pirmais solis – sālīšana


Neatkarīgi no tā, vai burciņās paredzēts likt siļķes, brētliņas vai kādas citas zivis, tās pirms tam ieteicams vismaz dažas stundas sālīt. Sālīšana ne tikai pagarinās gatavā marinējuma derīguma termiņu, bet atraisīs zivs garšu. Tāpēc svaigās zivis vai to filejas šķēlītes saliec lēzenā traukā un aplej ar sālījumu, kas pagatavots no ūdens un sāls. Apmēram uz vienu litru sāls būs nepieciešami 140 grami sāls. Sālījumā zivis noturi vismaz 2-3 stundas. Pēc tam šķidrumu nokāš, bet zivis – kārtīgi nosusina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!