Pirmais solis – sālīšana
Neatkarīgi no tā, vai burciņās paredzēts likt siļķes, brētliņas vai kādas citas zivis, tās pirms tam ieteicams vismaz dažas stundas sālīt. Sālīšana ne tikai pagarinās gatavā marinējuma derīguma termiņu, bet atraisīs zivs garšu. Tāpēc svaigās zivis vai to filejas šķēlītes saliec lēzenā traukā un aplej ar sālījumu, kas pagatavots no ūdens un sāls. Apmēram uz vienu litru sāls būs nepieciešami 140 grami sāls. Sālījumā zivis noturi vismaz 2-3 stundas. Pēc tam šķidrumu nokāš, bet zivis – kārtīgi nosusina.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit