Ogas un augļus, kuros ir kāda konservējoša viela (skābeņskābe, benzoskābe) var uzglabāt, vienkārši pārlejot ar vārītu, atdzesētu ūdeni vai avota ūdeni, un pēc iespējas hermētiski aizvākojot. Šādi ziemas krājumiem var sagatavot, piemēram, zaļas ērkšķogas, rabarberus, brūklenes, dzērvenes, skābenes.
Kompotā, ko pārlej ogām un augļiem, kā konservantu var lietot benzoskābi, cukura sīrupa vietā izmantojot ūdens šķīdumu 0,1-0,5 procentu koncentrācijā, atkarībā no ogu skābuma. Taču jārēķinās, ka ar benzoskābes palīdzību konservēti produkti zaudē krāsu. Dabā benzoskābe ir sastopama dažos augos (piemēram, brūklenēs un dzērvenēs).
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit