āboli burka konservēšana
Foto: Shutterstock
Kad ābolu raža padevusies īpaši dāsna un to uzglabāšanai svaigā veidā nav piemērotu telpu, sulīgos augļus iespējams saglabāt skābējot. Dzirkstošos skābētos ābolus ziemā var izlietot gan svaigo ābolu vietā, gan salātos, gan pagatavot no tiem ļoti gardu diētisko majonēzi. Skābētie āboli noderēs arī kā piedeva dažādiem gaļas ēdieniem.

Vislabākās skābēšanai ir rudens un ziemas šķirnes, jo šo šķirņu āboli ir cietāki. Protams, var skābēt arī vasaras šķirņu augļus, tikai jārēķinās, ka to kvalitāte būs zemāka. Labākās šķirnes ābolu skābēšanai ir "Antonovka", "Lietuvas Pepiņš" un "Rudens Svītrainais".

Skābēšanai labāk izvēlēties koka traukus – muciņas un toverus, bet var izmantot arī emaljētus spaiņus, stikla balonus un burkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!