gaļas konservi gaļa želejā gaļa burkā tušonka ēdiens
Foto: Shutterstock
Gaļas konservi, kas daudziem kopš bērnības zināmi kā "tušonka", ir bezgala ērts produkts, ko var izmantot dažādu ātro gaļas ēdienu pagatavošanai. Gaļas sautējums, zupa, sacepums, ātrā gaļas mērce un, protams, makaroni "po flotski" – visus šos ēdienus varēsi pagatavot pat mazāk nekā pusstundas laikā. Protams, ja vien tev pa ķērienam būs kvalitatīvi konservi. Tāda manta veikalā vai nu maksā nesamērīgi dārgi vai arī nav ne ar uguni sameklējama, tādēļ neatliek nekas cits kā iemācīties gatavot gaļas konservus mājas apstākļos.

Kvalitatīvi pagatavoti gaļas konservi var tikt uzglabāti mēnešiem, pat gadiem ilgi, turklāt, saglabājot savu uzturvērtību. Konservēšanai vari izmantot gan svaigu cūkgaļu, gan liellopa, jēra, truša, medījuma un putnu gaļu. Teļa gaļa konservēšanai nebūs īsti piemērota, jo, ilgstoši karsēta, tā var izšķīst putrā un zaudēt savas garšas īpašības.

Jārēķinās arī, ka katlā konservi jāvāra vismaz pāris stundas, labāk pat vēl ilgāk, pēc tam jāatdzesē un jāglabā vēsumā. Toties, kad reiz saņemsies paveikt šo darbiņu, tad vari pagatavot vairākas burciņas un vismaz uz pāris mēnešiem varēsi aizmirst par ilgstošu stāvēšanu pie katliem. Tā kā autoklāvs visiem nav pieejams, tād pastāstīsim, kā konservus pagatavot mājas apstākļos, pildot tos stikla burkās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!