un ogas ķirši zemenes mellenes vasara
Foto: Shutterstock
Paša gatavots ievārījums ir lielisks veids, kā iekonservēt saldāko vasaras daļu. Kaut zemeņu sezona jau aizvadīta, citas vasaras ogas – ķirši, upenes, avenes, jāņogas un ērkšķogas – vēl tikai gaida savu kārtu. Arī meža veltes – aromātiskās meža zemenes un pirmās mellenes – tā vien prasās tikt ieburkotas, lai ziemās spelgonī no pieliekamā krājumiem izceltā ievārījuma burciņa atgādinātu par vasaras priekiem, krāsām un garšām.

Bet, kad ogas salasītas un piemeklēta sirdij tīkama recepte, aizsiets priekšauts un atrasta lielā koka karote, rodas ne viens vien jautājums, kas tad īsti jāņem vērā, lai ar mīlestību gatavotais ievārījums izdotos tiešām gards un būtu arī ilgstoši uzglabājams.

Mums ir atbildes uz "karstākajiem" ievārījumu sezonas jautājumiem. Piemēram, vai tiešām ievārījuma maisīšanai vislabāk izmantot tieši koka karoti? Atbildi uz šo daudzus interesējošo jautājumu atradīsi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!