Klasiskas vērtības ir neapgāžamas, un no tām atkāpties nevajag, taču bagātīgas zemeņu ražas gadījumā vērts pievērsties arī kādam eksperimentam un pagatavot ievārījumu, kur sārtvaidzītes savārītas kopā ar sulīgiem persiku gabaliņiem, rabarberiem, ingveru vai piparmētru lapiņām, kas arī šobrīd saaugušas dārzos kā no pārpilnības raga.
Tāpat nesmādē citas ogas ievārījuma gatavošanai – derēs gan jāņogas, gan upenes, ķirši, kazenes, upenes, mellenes un citas dārza un meža veltes. Ļoti labi garšos, ja apvienosi dārza sārtvaidzītes ar meža zemenēm, bet neparastākam rezultātam pievieno vaniļu, kanēli, lavandu vai citas garšvielas, kas labpatīk tavām garšu kārpiņām.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit