Klasiskas vērtības ir neapgāžamas, un no tām atkāpties nevajag, taču bagātīgas zemeņu ražas gadījumā vērts pievērsties arī kādam eksperimentam un pagatavot ievārījumu, kur sārtvaidzītes savārītas kopā ar sulīgiem persiku gabaliņiem, rabarberiem, ingveru vai piparmētru lapiņām, kas arī šobrīd saaugušas dārzos kā no pārpilnības raga.
Tāpat nesmādē citas ogas ievārījuma gatavošanai – derēs gan jāņogas, gan upenes, ķirši, kazenes, upenes, mellenes un citas dārza un meža veltes. Ļoti labi garšos, ja apvienosi dārza sārtvaidzītes ar meža zemenēm, bet neparastākam rezultātam pievieno vaniļu, kanēli, lavandu vai citas garšvielas, kas labpatīk tavām garšu kārpiņām.
- Pirms ķeries klāt ievārījuma gatavošanai, izlasi šo noderīgo padomrakstu, kur atklātas biežāk pieļautās kļūdas, vārot zemeņu ievārījumu
Lai labi garšo!
Rabarberu un zemeņu ievārījums ar ingveru
Saldās zemenes salikumā ar skābenajiem rabarberiem un pikanto ingveru rada pārsteidzoši gardu garšu kombināciju.
Zemeņu un persiku ievārījums
Zemenes ar persikiem sader kā cimds ar roku, tāpēc šo ogu pilnbriedā steidz pagatavot dažas burciņas ar vasaras garšu, ko noteikti novērtēsi vēlākos mēnešos.
Zemeņu ievārījums bez cukura
Ja rūpējamies par savu veselību un nevēlamies uzturā izmantot rafinētu cukuru, desertu un citu saldumu gatavošanā ir jāmeklē alternatīvas. Medus vienmēr bijis cukura veselīga alternatīva. Izrādās, medu var izmantot arī ievārījuma gatavošanā. Līdzīgi kā šo zemeņu ievārījumu, var gatavot arī melleņu ievārījumu.
Cukura sīrupā karsētas meža zemenes
Lielisks veids, kā sagatavot uzglabāšanai ziemai aromātiskās meža zemenītes.
Zemeņu ievārījums franču gaumē
Zemeņu ievārījums franču gaumē - eksotisks našķis burciņā.
Zemeņu čatnijs izbaudīšanai ar cieto sieru
Īsts baudījums gardēžiem – ar labu vīnu un svaigu franču maizīti!
Zemeņu ievārījums
Ievārījumu plaukta svarīgākās burciņas - zemeņu ievārījums.
Zemeņu un rabarberu ievārījums ar piparmētrām
Klāt laiks, kad zemenes ir gatavas un arī rabarberi vēl ir ēdami. Pagatavo atsvaidzinošo zemeņu un rabarberu ievārījumu. Izmanto ievārījumu cukuru 1:3, tad ievārījums nebūs pārmērīgi salds, bet patīkami skābens. Ja izmanto parasto cukuru tad uz 1 kg zemeņu un rabarberu jāņem 1 kg cukura.
Zemeņu un jāņogu džems
Zemeņu un jāņogu sezonā šī ievārījuma gatavošana ir pašā laikā! Skābā un saldā balanss lieliski derēs dažādu saldo ēdienu gatavošanā.
Meža zemeņu ievārījums bez ūdens pievienošanas
Meža zemeņu ievārījums, gatavojams bez ūdens.
Zemeņu džems ar jāņogu sulu
Zemeņu džems ar jāņogu sulu - un tik zied uz maizes virsū!