zemeņu ievārījums
Foto: Shutterstock
Vasaras dienās tā vien gribas sildīties saulītē, smelties enerģiju un baudīt tikko plūkto zemeņu garšu. Taču, ticiet, pēc dažiem mēnešiem sev gribēsi uzsist uz pleca, kad ledusskapja krājumos atradīsi noglabātās zemeņu ievārījumu burciņas, ko likt lietā pie brokastu pankūkām, zieķēt ruletēs un biskvītkūkās vai pārliet pār saldējumu.

Klasiskas vērtības ir neapgāžamas, un no tām atkāpties nevajag, taču bagātīgas zemeņu ražas gadījumā vērts pievērsties arī kādam eksperimentam un pagatavot ievārījumu, kur sārtvaidzītes savārītas kopā ar sulīgiem persiku gabaliņiem, rabarberiem, ingveru vai piparmētru lapiņām, kas arī šobrīd saaugušas dārzos kā no pārpilnības raga.

Tāpat nesmādē citas ogas ievārījuma gatavošanai – derēs gan jāņogas, gan upenes, ķirši, kazenes, upenes, mellenes un citas dārza un meža veltes. Ļoti labi garšos, ja apvienosi dārza sārtvaidzītes ar meža zemenēm, bet neparastākam rezultātam pievieno vaniļu, kanēli, lavandu vai citas garšvielas, kas labpatīk tavām garšu kārpiņām.


Lai labi garšo!

Rabarberu un zemeņu ievārījums ar ingveru

Foto: Shutterstock

Saldās zemenes salikumā ar skābenajiem rabarberiem un pikanto ingveru rada pārsteidzoši gardu garšu kombināciju.

Lasīt vairāk

Zemeņu un persiku ievārījums

Foto: AFP/Scanpix

Zemenes ar persikiem sader kā cimds ar roku, tāpēc šo ogu pilnbriedā steidz pagatavot dažas burciņas ar vasaras garšu, ko noteikti novērtēsi vēlākos mēnešos.

Lasīt vairāk

Zemeņu ievārījums bez cukura

Foto: Shutterstock

Ja rūpējamies par savu veselību un nevēlamies uzturā izmantot rafinētu cukuru, desertu un citu saldumu gatavošanā ir jāmeklē alternatīvas. Medus vienmēr bijis cukura veselīga alternatīva. Izrādās, medu var izmantot arī ievārījuma gatavošanā. Līdzīgi kā šo zemeņu ievārījumu, var gatavot arī melleņu ievārījumu.

Lasīt vairāk

Cukura sīrupā karsētas meža zemenes

Foto: Shutterstock

Lielisks veids, kā sagatavot uzglabāšanai ziemai aromātiskās meža zemenītes.

Lasīt vairāk

Zemeņu ievārījums franču gaumē

Foto: Shutterstock

Zemeņu ievārījums franču gaumē - eksotisks našķis burciņā.

Lasīt vairāk

Zemeņu čatnijs izbaudīšanai ar cieto sieru

Foto: Publicitātes foto

Īsts baudījums gardēžiem – ar labu vīnu un svaigu franču maizīti!

Lasīt vairāk

Zemeņu ievārījums

Foto: Shutterstock

Ievārījumu plaukta svarīgākās burciņas - zemeņu ievārījums.

Lasīt vairāk

Zemeņu un rabarberu ievārījums ar piparmētrām

Foto: Shutterstock

Klāt laiks, kad zemenes ir gatavas un arī rabarberi vēl ir ēdami. Pagatavo atsvaidzinošo zemeņu un rabarberu ievārījumu. Izmanto ievārījumu cukuru 1:3, tad ievārījums nebūs pārmērīgi salds, bet patīkami skābens. Ja izmanto parasto cukuru tad uz 1 kg zemeņu un rabarberu jāņem 1 kg cukura.

Lasīt vairāk

Zemeņu un jāņogu džems

Foto: Shutterstock

Zemeņu un jāņogu sezonā šī ievārījuma gatavošana ir pašā laikā! Skābā un saldā balanss lieliski derēs dažādu saldo ēdienu gatavošanā.

Lasīt vairāk

Meža zemeņu ievārījums bez ūdens pievienošanas

Foto: Shutterstock

Meža zemeņu ievārījums, gatavojams bez ūdens.

Lasīt vairāk

Zemeņu džems ar jāņogu sulu

Foto: Shutterstock

Zemeņu džems ar jāņogu sulu - un tik zied uz maizes virsū!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!