Upenes, jāņogas un avenes ierasts saglabāt ziemai, tās saldējot vai karsējot – dažādos ievārījumos, sulās un kompotos. Bet izrādās, ka tie nebūt nav vienīgie veidi, kā iekonservēt ogu vasarīgo garšu un aromātu. Izmantojot mūsu piedāvāto metodi, tiek maksimāli saglabāta ogu uzturvērtība, jo vērtīgās uzturvielas karsēšanas laikā nepārveidojas un neiet zudumā.
Ogu biezeņi brīnišķīgi smaržos un garšos pēc vasaras, tādēļ aukstajos mēnešos varēsi tos izmantot ne vien ziešanai uz pankūkām, smērēšanai ruletēs un uz kūkas biskvīta, bet arī aromātisku un gardu silto dzērienu pagatavošanai.
Šo metodi var izmantot, lai sagatavotu nepārgatavojušās, sausā laikā lasītas, nebojātas un tīras ogas. Lai tās ziemas krājumiem saglabātu bez vārīšanas un saldēšanas, tev būs nepieciešams: