Tomātu sula ir daudzu iecienīts padzēriens, bet, attaisot un nogaršojot kārtējo no veikala pārnesto ražotāju darinājumu, jau atkal un atkal nākas smagi vilties. Šādos brīžos nākas uzdot sev jautājumu, vai tiešām nekad neizdosies reanimēt bērnības atmiņas un nobaudīt tomātu sulu, kas garšo tikpat labi kā tā, ko mamma ielēja stikla glāzē no nule kā atvākotas trīslitrenes un pārkaisīja ar šķipsniņu sāls? Mums ir labas ziņas – viss vēl nav zaudēts: tieši šobrīd, kad vēl turpinās aromātisko un sulīgo pašmāju tomātu sezona, ir laiks ķerties pie darba un pagatavot tomātu sulu mājas apstākļos – tieši tādu, kāda tev garšo vislabāk.
Dabīgas tomātu sulas sastāvā ir B grupas vitamīni, beta-karotīns (provitamīns A), kā arī C, PP un E vitamīni. Turklāt tā satur dzelzs, vara, mangāna, kalcija, kālija, fluora, hroma, fosfora, sēra, selēna, molibdēna, niķeļa, hlora un bora savienojumus. Tāds minerālvielu un bioloģiski aktīvo vielu komplekts ir unikāls, un tomātu sulu noteikti būtu ieteicams iekļaut savā ēdienkartē vismaz pāris reizes nedēļā. Vēl jo vairāk tādēļ, ka tā, salīdzinot ar saldajām augļu sulām, satur salīdzinoši maz cukura un kaloriju, tādēļ tomātu sulu var droši dzert arī tie, kas ievēro diētu.
Patiesībā tomātu sulas gatavošana nav nemaz tik sarežģīta, kā varētu šķist, domās apcerot šo procesu. Galvenais priekšnosacījums, lai sula izdotos tiešām garšīga, ir pavisam vienkāršs – garšīgiem, aromātiskiem un sulīgiem jābūt arī tomātiem, no kā sula tiks gatavota. Pārējais jau ir, tā sacīt, tehnikas un gaumes jautājums.