ķirbju ievārījums
Foto: Shutterstock
Ķirbjus ārā var uzglabāt vien līdz pirmajām salnām, bet tad, kad gaiss kļuvis vēsāks, lielajām ogām jāpiemeklē pastāvīga mājvieta iekštelpās vai, vēl labāk, – jāieburko tie ziemas krājumiem. Mēs "Tasty" krājumos uzgājām 10 izmēģināšanas vērtas receptes.

Gaidot iedvesmu, kas nepieciešama, lai izmantotu ķirbi viltoto ananasu, aromātiska ķirbju-apelsīnu ievārījuma, pikanta čatnija vai skaisti oranža liķiera pagatavošanai, vari dārza karali kādu laiku apbrīnot, uzglabājot mājās.

Būtu gan jāņem vērā, ka daudzu iecienītā skapjaugša nebūs šim nolūkam īsti piemērotākā vieta, jo tur gaiss ir siltāks. Vislabāk ķirbim atrast vietiņu uz vēsas grīdas. Uzglabājot ķirbjus, svarīgs ir arī to pareizs novietojums. Pieredzējuši dārzkopji iesaka ķirbi novietot tieši tā, kā tas audzis, balstot uz tās pašas vietas, kas bijusi vērsta pret zemi dobē. Noteikti nevajag ķirbi glabāt apgrieztu otrādi, tāpat nevajadzētu to bieži pārvietot. Ievērojot šīs pāris nianses, ķirbjus varēsi uzglabāt līdz pat pavasarim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!