ķirbju ievārījums
Foto: Shutterstock
Ķirbjus ārā var uzglabāt vien līdz pirmajām salnām, bet tad, kad gaiss kļuvis vēsāks, lielajām ogām jāpiemeklē pastāvīga mājvieta iekštelpās vai, vēl labāk, – jāieburko tie ziemas krājumiem. Mēs "Tasty" krājumos uzgājām 10 izmēģināšanas vērtas receptes.

Gaidot iedvesmu, kas nepieciešama, lai izmantotu ķirbi viltoto ananasu, aromātiska ķirbju-apelsīnu ievārījuma, pikanta čatnija vai skaisti oranža liķiera pagatavošanai, vari dārza karali kādu laiku apbrīnot, uzglabājot mājās.

Būtu gan jāņem vērā, ka daudzu iecienītā skapjaugša nebūs šim nolūkam īsti piemērotākā vieta, jo tur gaiss ir siltāks. Vislabāk ķirbim atrast vietiņu uz vēsas grīdas. Uzglabājot ķirbjus, svarīgs ir arī to pareizs novietojums. Pieredzējuši dārzkopji iesaka ķirbi novietot tieši tā, kā tas audzis, balstot uz tās pašas vietas, kas bijusi vērsta pret zemi dobē. Noteikti nevajag ķirbi glabāt apgrieztu otrādi, tāpat nevajadzētu to bieži pārvietot. Ievērojot šīs pāris nianses, ķirbjus varēsi uzglabāt līdz pat pavasarim.

Ķirbju mango čatnijs ar rozā pipariem un baziliku

Foto: Shutterstock

Attīstoties ēst gatavošanas kultūrai Latvijā, arī tradicionālajā virtuvē ienāk jaunas dvesmas. Pareizi kombinējot jau pazīstamus produktus, iespējams iegūt jaunas garšu nianses. "Ķirbis ir piemērots produkts dažādiem ēdienu eksperimentiem, jo izceļas ne tikai ar uzturvērtību, bet arī neitrālo garšu un zeltaini dzelteno krāsu, tādēļ pareiza tā izmantošana ēst gatavošanā spēj ēdienam piedot neaizmirstamu garšu un vizuālo baudījumu," stāsta "Lido" šefpavāre Ilga Joma, iesakot no ķirbja pagatavot svaigu, garšīgu, pikantu mērci - čatniju, kuru ieteicams ēst pie putnu gaļas ēdieniem un sieriem.

Lasīt vairāk

Ķirbju - apelsīnu ievārījums

Foto: Shutterstock

Ļoti gards un vienkārši pagatavojams ķirbju - apelsīnu ievārījums.

Lasīt vairāk

'Ananasveidīgie' ķirbji

Foto: Shutterstock

'Ananasveidīgie' ķirbji un cidonijas pārvērš ierasto ķirbju garšu līdz nepazīšanai!

Lasīt vairāk

Marinēti ķirbji

Foto: Shutterstock

Ziemas krājumu papildināšanai – marinēti ķirbji.

Lasīt vairāk

Mājās gatavots ķirbju liķieris

Foto: mosfood

Šis neticami aromātiskais dzēriens sasildīs vēsajos rudens un ziemas vakaros. To var pievienot kafijai vai dažādām kūkām, kā arī izmantot gardu desertu receptēs.

Lasīt vairāk

Marinēts ķirbis ar kanēli

Foto: Shutterstock

Marinēts ķirbis ar kanēli - ēšanai uzreiz un glabāšanai ziemai.

Lasīt vairāk

Ķirbju - ingvera un riekstu ievārījums

Foto: Shutterstock

Neparastais ķirbju - ingvera un riekstu ievārījums, kas noteikti jāizmēģina.

Lasīt vairāk

Marinēti ķirbji ar citronskābi

Foto: Shutterstock

Marinēti ķirbji ar citronskābi - gardām ziemas uzkodām.

Lasīt vairāk

Dzērveņu ievārījums ar ķirbjiem

Foto: Shutterstock

Dzērveņu ievārījums ar ķirbjiem ziemas rezervju papildināšanai.

Lasīt vairāk

Ķirbju - burkānu ievārījums ar citroniem

Eksotiskais ķirbju - burkānu ievārījums ar citroniem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!