Foto: Shutterstock
Kad līdz jaunajai pašmāju ogu un augļu ražai vēl jāgaida daudzi mēneši, bet zaptes burciņu krājumi garajos ziemas mēnešos draudīgi sarukuši, pavasaris ir īstais brīdis izmantot sezonas augļu piedāvājumu, lai papildinātu sava pieliekamā krājumus vai sarūpētu džema, čatnija vai marmelādes burciņu kādam mīļam cilvēkam.

Aizmirstībā ir nogrimuši tie laiki, kad mūsu platuma grādos augļus varēja baudīt tikai un vienīgi vasarā. Nu jau arī gada aukstajos mēnešos ir pietiekami daudz no tālām zemēm atvestu gardumu, kurus gan ēdam svaigus, lai uzņemtu vitamīnu devu un cīnītos ar vīrusiem, gan varam izmantot arī radošākos veidos, piemēram, pagatavojot pāris burciņas aromātiska ievārījuma, kas gan izmaksās daudz lētāk, kā veikalā nopērkamie, gan arī varēsi pēc patikas izpausties ar dažādām piedevām.

Šobrīd turpinās citrusaugļu sezona, tāpēc tieši šobrīd ir īstais laiks tos izmantot ievārījumu gatavošanai. Ja izmantosi lielveikalā pirktus apelsīnus, citronus, mandarīnus (te atradīsi recepti, kurai nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas) vai greipfrūtus, tad pirms gatavošanas augļus vispirms liec bļodā, pārlej ar verdošu ūdeni un kādu brīdi paturi. Tad ar stingru birstīti noberz no tiem vaska kārtiņu un pārējos "labumus", ar ko citrusi varētu būt bijuši "bagātināti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!