Aukstais ievārījums jeb saldēts biezenis ir ne vien ātri un ērti pagatavojams, bet arī atkausējot neatsulosies un nekļūs ūdeņains, ļaujot ogām un augļiem maksimāli saglabāt garšas īpašības un aromātu. Aukstais ievārījums būs viegli sadalāms porcijās, jo pievienotais cukurs neļaus biezenim sasalt blīvā ledus klucī, turklāt, izmantojot šo metodi, ogām jāpievieno uz pusi mazāk cukura nekā ierasts, gatavojot ievārījumu.
Šādi ziemas krājumiem var sagatavot visas ogas un augļus – zemenes, ābolus, plūmes, jāņogas, upenes, ērkšķogas, dzērvenes, brūklenes, lācenes, avenes u.c.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit