Aukstais ievārījums – ātra un vienkārša ogu ieziemošana bez pārmērīga cukura daudzuma
Foto: Shutterstock
Vasaras pilnbriedā, kad daba mūs priecē ar sulīgu pašmāju ogu pārbagātību, jāpadomā arī par to, kā saglabāt vasaras garšas un vitamīnus ziemas krājumiem. Mums padomā ir ātrs un vienkāršs ogu un augļu ieziemošanas veids bez karsēšanas, burku sterilizēšanas un citām laikietilpīgām procedūrām.

Aukstais ievārījums jeb saldēts biezenis ir ne vien ātri un ērti pagatavojams, bet arī atkausējot neatsulosies un nekļūs ūdeņains, ļaujot ogām un augļiem maksimāli saglabāt garšas īpašības un aromātu. Aukstais ievārījums būs viegli sadalāms porcijās, jo pievienotais cukurs neļaus biezenim sasalt blīvā ledus klucī, turklāt, izmantojot šo metodi, ogām jāpievieno uz pusi mazāk cukura nekā ierasts, gatavojot ievārījumu.

Šādi ziemas krājumiem var sagatavot visas ogas un augļus – zemenes, ābolus, plūmes, jāņogas, upenes, ērkšķogas, dzērvenes, brūklenes, lācenes, avenes u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!