Iedvesmai piedāvājam 14 receptes no "Tasty" mūžam neizsmeļamajiem apcirkņiem, starp kurām atradīsi gan klasiskas vērtības, piemēram, marinētas bietes ar ķimenēm, gan arī tādas jaunas vēsmas kā bietēs marinēti ziedkāposti ar ķiplokiem. Mums padomā ir arī dažādu smeķīgu biešu salātu receptes, kā arī vareni garda boršča sagatave (šeit atradīsi receptes vēl trīs biešu burciņzupām).
Lai labi garšo!
Pikantie biešu salāti ar papriku un ķiplokiem ziemai bez pasterizēšanas
Pikantos biešu salātus, kam pievienots krietni daudz ķiploku un paprika – īpašam aromātam, ziemā varēsi izmantot gan kā kreftīgu piedevu dažādiem pamatēdiem, gan kā pamatu gardai biešu zupai. Laba ziņa tiem, kam nav pagraba, bet ledusskapis jau pārpildīts – šos salātus var uzglabāt arī istabas temperatūrā. Pārbaudītu un ļoti garšīgu recepti iesaka Diana Lapinska.
Bietēs marinēti ziedkāposti ar ķiplokiem
Kraukšķīgas ziedkāpostu rozetes, kas, pateicoties bietēm, ieguvušas koši rozā toni, būs ne vien gards, bet arī īpaši glīts ziemas krājumu papildinājums.
Pikantas marinētās bietes
Saldeni pikantas marinētās bietes salātiem, aukstajai zupai vai apēšanai tāpat. Marinādei izmanto ābolu sulu – tā piešķirs īpašu garšu. Ja koriandrs netīk, to var aizstāt ar ķimenēm.
Skābēti kāposti ar bietēm gruzīnu gaumē
Īsti vitamīnu salāti, tik vērtīgi ziemas aukstajiem mēnešiem. Pagatavo salātus, sapildi burkā un pasniedz kā piedevu pie pamatēdieniem.
Upenēs marinētas bietes
Neparsats ziemas kārums burciņās - upenēs marinētas bietes.
Marinētas bietītes ar ķimenēm bez pasterizēšanas
Marinētas bietītes ar ķimenēm - gatava piedeva burciņā.
Boršča sagatave ziemai
Ziemas krājumiem paštaisīts borščs burciņā.
Bietes ar ķiplokiem saldā marinādē
Bietes ar ķiplokiem saldā marinādē - lielisks otrā ēdiena papildinājums, bet gardas arī tāpat.
Biešu un paprikas 'kaviārs'
Biešu – paprikas "kaviārs" ziemas krājumiem burciņā.
Marinētas bietes ar ķimenēm
Vienkārši pagatavojamas, ļoti gardas marinētas bietes ar ķimenēm.
Marinētas bietes ar plūmēm
Ziemas krājumiem - marinētas bietes ar plūmēm vai āboliem.
Marinētas bietes ar sīpoliem, ķimenēm un etiķi
Marinētas bietes ar sīpoliem un ķimenēm - piedevām, salātiem un zupām.
Biešu un ābolu salāti borščam bez pasterizēšanas
Ziemā šos aromātiskos biešu salātus varēsi izmantot gan kā uzkodu vai piedevu dažadiem ēdieniem, gan kā boršča pamatu, pievienojot burciņas saturu gaļas buljonam. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
Tomātu–biešu piedeva ar plūmēm un ķiplokiem ziemai
Gatavojot šo gardo, aromātisko piedevu, ko ziemā baudīt ar gaļas ēdieniem vai pievienot borščam un harčo zupai, lielāko tiesu darba tavā vietā paveiks virtuves kombains.