marinētas bietes konservēšana
Foto: Shutterstock
Kad gurķi, tomāti un kabači jau satupināti burciņās, laiks ķerties klāt sakņu dārza ražai. Lai bietes neaizietu postā rudens lietavās, uzreiz pēc vēlēšanu iecirkņa apmeklējuma vajadzētu atvēlēt laiku sulīgo sakņu novākšanai un iekonservēšanai dažādos garšīgos veidos.

Iedvesmai piedāvājam 14 receptes no "Tasty" mūžam neizsmeļamajiem apcirkņiem, starp kurām atradīsi gan klasiskas vērtības, piemēram, marinētas bietes ar ķimenēm, gan arī tādas jaunas vēsmas kā bietēs marinēti ziedkāposti ar ķiplokiem. Mums padomā ir arī dažādu smeķīgu biešu salātu receptes, kā arī vareni garda boršča sagatave (šeit atradīsi receptes vēl trīs biešu burciņzupām).

Lai labi garšo!

Pikantie biešu salāti ar papriku un ķiplokiem ziemai bez pasterizēšanas

Foto: Privātais arhīvs

Pikantos biešu salātus, kam pievienots krietni daudz ķiploku un paprika – īpašam aromātam, ziemā varēsi izmantot gan kā kreftīgu piedevu dažādiem pamatēdiem, gan kā pamatu gardai biešu zupai. Laba ziņa tiem, kam nav pagraba, bet ledusskapis jau pārpildīts – šos salātus var uzglabāt arī istabas temperatūrā. Pārbaudītu un ļoti garšīgu recepti iesaka Diana Lapinska.

Lasīt vairāk

Bietēs marinēti ziedkāposti ar ķiplokiem

Foto: Shutterstock

Kraukšķīgas ziedkāpostu rozetes, kas, pateicoties bietēm, ieguvušas koši rozā toni, būs ne vien gards, bet arī īpaši glīts ziemas krājumu papildinājums.

Lasīt vairāk

Pikantas marinētās bietes

Foto: Shutterstock

Saldeni pikantas marinētās bietes salātiem, aukstajai zupai vai apēšanai tāpat. Marinādei izmanto ābolu sulu – tā piešķirs īpašu garšu. Ja koriandrs netīk, to var aizstāt ar ķimenēm.

Lasīt vairāk

Skābēti kāposti ar bietēm gruzīnu gaumē

Foto: Shutterstock

Īsti vitamīnu salāti, tik vērtīgi ziemas aukstajiem mēnešiem. Pagatavo salātus, sapildi burkā un pasniedz kā piedevu pie pamatēdieniem.

Lasīt vairāk

Upenēs marinētas bietes

Foto: Shutterstock

Neparsats ziemas kārums burciņās - upenēs marinētas bietes.

Lasīt vairāk

Marinētas bietītes ar ķimenēm bez pasterizēšanas

Foto: Shutterstock

Marinētas bietītes ar ķimenēm - gatava piedeva burciņā.

Lasīt vairāk

Boršča sagatave ziemai

Foto: Shutterstock

Ziemas krājumiem paštaisīts borščs burciņā.

Lasīt vairāk

Bietes ar ķiplokiem saldā marinādē

Foto: Shutterstock

Bietes ar ķiplokiem saldā marinādē - lielisks otrā ēdiena papildinājums, bet gardas arī tāpat.

Lasīt vairāk

Biešu un paprikas 'kaviārs'

Foto: Shutterstock

Biešu – paprikas "kaviārs" ziemas krājumiem burciņā.

Lasīt vairāk

Marinētas bietes ar ķimenēm

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojamas, ļoti gardas marinētas bietes ar ķimenēm.

Lasīt vairāk

Marinētas bietes ar plūmēm

Foto: Shutterstock

Ziemas krājumiem - marinētas bietes ar plūmēm vai āboliem.

Lasīt vairāk

Marinētas bietes ar sīpoliem, ķimenēm un etiķi

Marinētas bietes ar sīpoliem un ķimenēm - piedevām, salātiem un zupām.

Lasīt vairāk

Biešu un ābolu salāti borščam bez pasterizēšanas

Foto: Privātais arhīvs

Ziemā šos aromātiskos biešu salātus varēsi izmantot gan kā uzkodu vai piedevu dažadiem ēdieniem, gan kā boršča pamatu, pievienojot burciņas saturu gaļas buljonam. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Lasīt vairāk

Tomātu–biešu piedeva ar plūmēm un ķiplokiem ziemai

Foto: Shutterstock

Gatavojot šo gardo, aromātisko piedevu, ko ziemā baudīt ar gaļas ēdieniem vai pievienot borščam un harčo zupai, lielāko tiesu darba tavā vietā paveiks virtuves kombains.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!