"Beidzot hurmu sezona pienākusi, un beidzot jāsāk pievērsties kaut kādai nebūt jēdzīgai ēšanai, ja gribas, lai Jaungada balles kleita der! Teikšu tā – šitie salāti ir bomba! Ne tikai pie bada. Pašas improvizācija, kas radusies atverot ledusskapi," recepti iesaka Jeļena Dimante, mudinot arī citus eksperimentēt ar garšām.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bļodā ieliek jebkādus zaļos salātus, es izmantoju man salātlapu miksu. Tie, kas jau pakās, kur vairāki lakstu veidi iekšā.
Uzrīvē vienu bieti (man šoreiz – vakardienas biešu salātu pārpalikums)
Uzgriež pusgurķi.
Papildina salātu trauku ar plucinātu lasi, sagrieztu hurmu, ko vēlams nomizot.
Visu pārkaisu ar veikalos nopērkamajiem kaltētajiem, ceptajiem sīpoliem. Ja ir sēkliņas, var izmantot tās!
Un neliela šļuka Cēzara mērces. Ja tās nav, uzspied citrona vai laima sulu, pievieno karoti eļļas un nedaudz garšvielu.
Viss, gatavs! !Tas lasis ar hurmu kopā ir vnk kaut kas wow, vismaz manām garšas kārpiņām!