Vairums Latvijas iedzīvotāju rasolu gatavo un ceļ galdā gan Ziemassvētkos, gan Jaunajā gadā, liecina aģentūras "Mindshare" un "Lidl" aptaujas rezultāti. Jaunu garšu meklētājiem. "Lidl virtuve" un šefpavārs Uģis Veits iesaka izmēģināt kādu no trīs neparastām rasola receptēm, kurās apvienota klasika un jaunas garšu nianses – rasols ar kūpinātu sieru un marinētām sēnēm, rasols ar āboliem, krāsnī ceptām saknēm un lazdu riekstiem, kā arī rasols ar kūpinātu foreli un mārrutku mērci. Katrs no tiem sniegs jaunu pieredzi un iepriecinās gan tradicionālo vērtību cienītājus, gan eksperimentu mīļotājus.
Rasols ar kūpinātu sieru un marinētām sēnēm
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sagriež kartupeļus, burkānus, kūpinātu sieru, marinētas sēnes un kūpinātu gaļu nelielos gabaliņos. Visas sastāvdaļas liek lielā bļodā.
Pievieno zaļos zirnīšus un smalki sakapātas vai sarīvētas vārītas olas.
Pievieno majonēzi, sāli un piparus pēc garšas.
Rūpīgi samaisa, lai visas sastāvdaļas labi sajauktos.
Rasols ar āboliem, krāsnī ceptām saknēm un lazdu riekstiem
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pastinaku un selerijas sakni sagriež smalkos gabaliņos un liek cepamtraukā cepeškrāsnī apcepties. Cep 180 °C temperatūrā 10–15 minūtes, līdz pastinaki mīksti un viegli kraukšķīgi. Kad gatavi, liek tos lielā bļodā.
2. Bietes liek krāsnī un tvaicē 180 °C temperatūrā apmēram 1 stundu. Kad bietes gatavas, sagriež tās smalkos gabaliņos un pievieno klāt bļodā.
3. Sagriež kartupeļus, burkānus un ābolus mazos gabaliņos, pievieno tos bļodā.
4. Sarīvē vārītu olu un pievieno bļodā.
5. Pievieno majonēzi, sāli, piparus un sasmalcinātus lazdu riekstus. Visu rūpīgi samaisa.
Rasols ar kūpinātu foreli un mārrutku mērci
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sagriež kūpinātu foreli, burkānus, marinētus gurķus un kartupeļus nelielos gabaliņos un liek tos lielā bļodā.
Pievieno zaļos zirnīšus un smalki sakapātas vai sarīvētas vārītas olas.
Pagatavo mārrutku mērci. Bļodā sajauc mārrutkus, skābo krējumu un majonēzi, pievieno piparus un sāli pēc garšas.
Mērci pievieno salātiem un rūpīgi samaisa.