Slinkais velingtons
Foto: Publicitātes foto

Velingtons ir tradicionāls britu svētku ēdiens, bet ies pie dūšas arī tiem, kuriem neiztrūkstoši svētku mielasta atribūti ir cepetis un pīrādziņi - šīs ēdiens ļauj apvienot abus šos labumus, papildinot tos ar mūsu mentalitātei tik tuvajām sēnēm.

Ziemassvētku priekšvakarā arvien vairāk cilvēku meklē veidus, kā radīt svētku noskaņu savās mājās ne tikai ar skaistām dekorācijām, bet arī izmeklētām garšām svētku galdā. Lai iedvesmotu kā jaunām, tā arī tradicionālām garšām, šefpavārs Lauris Aleksejevs kopā ar "Maxima Latvija" dalās idejā svētku galdam, kas ļauj itin sarežģītu ēdienu pagatavot pavisam slinkā versijā. Pie darba!

10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 gab.briedināts antrekota steiks2 gab.kārtainās bezrauga mīklas loksnes1 gab.ola100 gšampinjoni50 gkūpināts Čedaras siers200 gpērļu grūbas100 gsviests50 mlolīveļļa2 gab.timiāna zariņi pēc garšassāls, pipari

Pagatavošana

1

Sakuļ olu, sagriež plānās šķēlēs šampinjonus un pēc instrukcijas atkausē divas loksnes kārtaino bezrauga mīklu;

2

Katru kārtainās mīklas loksni pārziež ar sakultu olu un virsū liek plāni sagrieztus šampinjonus, un cep cepeškrāsnī 200 grādos 15 minūtes;

3

Kad mīkla ir izcepusies, to izņem no cepeškrāsns un sadala katru loksni divās daļās;

4

Liellopu gaļas steiku apkaisa ar sāli un liek cepties uz uzkarsētas pannas, kurā ir pievienota olīveļļa un timiāns. Steikus apcep no abām pusēm 1 minūti, uzber piparus un pievieno sviestu.

5

Steikus turpina cept 6 minūtes ik pa laikam tos apgriežot un pārlejot to ar karsta sviesta un eļļas maisījumu pannā;

6

Steikus noņem no pannas un atpūtina;

7

Katliņā pēc instrukcijas liek vārīties grūbas līdz tās ir gatavas;

8

Atpūtinātos steikus sagriež plānās šķēlēs, liek starp mīklas loksnēm un pasniedz ar vārītām grūbām, kurām pirms pasniegšanas pievieno kūpinātu Čedara sieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!