Krēmīga polenta ar sēnēm
Foto: Publicitātes foto

Kas dara lielus darbus, tas skaisti svin svētkus! "Eņģeļi pār Latviju stāsti" vadītāja Kristīne Garklāva un Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa Ziemassvētku gaidās viesojās pie šefpavāra, "Rimi gardēža" Normunda Baranovska un gatavoja krēmīgo polentu ar sēņu ragū "Eņģeļi pār Latviju" koncerta vadītājam Kristapam Rasimam.

Kristīne Garklāva ir ne tikai brīnišķīga ētera personība, bet arī simtprocentīgi galvenā pavāre savā ģimenē. Un arī čakla pircēja: "Savā prātā katru reizi domāju, ka iepirkšos nedēļai, bet nesanāk. Gandrīz katru dienu ieeju veikalā kaut ko piepirkt vakariņām." Kristīnes ideālās vakariņas (pusdienas un jebkura cita maltīte, jo tas ir viņas mīļākais ēdiens) ir jaunie kartupelīši ar sēnēm. Tā kā virtuve pēc sēnēm smaržo arī šoreiz, diena ir izdevusies!

Liene Dambiņa arī katru dienu gatavo bērniem, radiem gan ļoti reti. "Parasti es braucu pie radiem, lai gardi paēstu! Un draugiem cenšos izdomāt kaut ko jaunu, man patīk eksperimentēt. Jēra kāja ar granātāboliem bija tāds īpašs ēdiens. Es gan pati jēru neēdu, bet man patīk, ka citiem garšo," stāsta Liene, kurai pašai garšo saldējums.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt Lienes gatavotā jēra kāja ļoti iet pie sirds Kristapam Rasimam – vismaz tā viņš domā, jo nav to ēdis, bet dikti gribētu pagaršot. Kristaps pats gatavo tikai tad, kad sieva ir darbā, jo sievai tas padodas daudz labāk nekā viņam. Bet, ja gatavo, viņš vadās pēc diviem principiem – kas ir ledusskapī, un ko ēdīs bērni. Liene un Kristīne ņem lietas savās rokās un kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavo Kristapam krēmīgo polentu ar sēņu ragū. Noskaties video un izmēģini arī tu!

30Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 mlpiens1 gab.dārzeņu buljona kubiņš150 gkukurūzas putraimi70 gsviests40 grīvēts cietais siers400 gsēnes2 gab.ķiploka daiviņas1 gab.burkāns2 gab.selerijas kāti2 ĒKgaišā sojas mērce1 saujazaļumi pēc garšassāls, pipari

Pagatavošana

1

Sagatavo buljonu izmantojot ūdeni un buljona kubiņu. Dziļā pannā vai katlā izkausē 20 g sviesta un pievieno kukurūzas putraimus, nedaudz pakarsē un pievieno buljonu, pēc tam pienu. Atstāj vārīties uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes. Pēc tam pievieno 20 g sviesta, sieru un apmaisa visu.

2

Tikmēr smalki sagriež burkānu un 2 selerijas kātus, sēnes griež lielākos gabalos. Uzkarsē pannu, pievieno 20g sviestu un apcep ķiplokus, burkānus un seleriju. Pēc tam pievieno sēnes un apcep.

3

Sēņu ragu pievieno atlikušo sviestu, sakapātus pētersīļus, sojas mērci un nedaudz iepriekš sagatavoto buljonu. Pasniedz, uz šķīvja liekot polentu un pa virsu liekot sēņu ragū.

  • 4 cilvēkiem

  • Gatavošanas laiks: 40 min

  • Izmaksas kopā: 5,61 eiro

  • Cena par porciju: 1,40 eiro

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!