Vakariņas pa lēto: Brigita Reisone gatavo kartupeļu klimpas itāļu stilā
Foto: Publicitātes foto

Bez Itālijas šedevriem neiztikt ne mākslā, ne opermūzikā, ne virtuvē. Operdziedātāja Brigita Reisone ciemojas pie "Rimi" šefpavāra Normunda Baranovska un gatavo ņoki jeb kartupeļu klimpas itāļu gaumē savam labākajam draugam Artūram.

Operdziedātāja Brigita Reisone zina, ka virtuvē, tāpat kā mūzikā, daudz ko var atrisināt ar labu improvizāciju. Tāpēc arī ēdienu viņa gatavo atkarībā no tā, cik daudz laika ir viņas rīcībā.

"Kaut arī ģimenē neesmu galvenais pavārs, noteikti esmu prasmīga!" priecājas Brigita, kura ar savu pavārmākslas prasmi itin regulāri – aptuveni reizi mēnesī – iepriecina arī draugus un radus, ceļot galdā salātus un uzkodas. Arī iepērkoties Brigita dod priekšroku improvizācijai, neko daudz iepriekš neplāno un produktus iegādājas, vadoties pēc sajūtām.

Mīļākā ēdiena godā ik pa laikam tiek iecelts kas cits. "Šobrīd man ļoti garšo svaigas austeres – varu apēst pat 18 austeres vienā reizē," atzīstas Brigita.

Savam labākajam draugam Artūram viņa nolēmusi celt galdā kaut ko itāļu gaumē – ņoki jeb kartupeļu klimpas aromātiskā mērcē. Vienkārši, lēti un gardi!

Ņoki jeb kartupeļu klimpas itāļu gaumē

Vakariņas pa lēto: Brigita Reisone gatavo kartupeļu klimpas itāļu stilā
Foto: Publicitātes foto
  • 4 cilvēkiem

  • Gatavošanas laiks: 1 stunda

  • Izmaksas kopā: 4,57 eiro

  • Cena par porciju: 1,14 eiro

60Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gkartupeļi3 gab.ķiploka daiviņas1 gab.sīpols800 gsmalcināti tomāti savā sulā1 ĒKuniversālā garšviela1 gab.ola200 gkviešu milti5 gsvaigi pētersīļi80 grīvēts cietais siers cukurs un ūdens mērcei eļļa cepšanai pēc garšassāls, pipari

Pagatavošana

1

Novāri kartupeļus, atdzesē un sarīvē uz smalkās rīves vai sastampā. Pievieno sāli un piparus, rūpīgi samaisi. Kartupeļu masai vidū izveido bedrīti, ielej tajā olu un pamazām iemaisi. Tad pievieno miltus un samaisi viendabīgā mīklā.

2

Uz virsmas, kas bagātīgi pārkaisīta ar miltiem, no mīklas izrullē garenu, tievu desu. To sagriez 1 cm garos gabaliņos. Vāri klimpiņas verdošā sāļā ūdenī, līdz tās uzpeld (aptuveni 3 minūtes). Nokās ūdeni un atstāj klimpiņas atpūsties.

3

Sakapā ķiplokus un sīpolu, liec uz pannas cepties nelielā eļļas daudzumā. Pievieno tomātus savā sulā, 1 glāzi ūdens un universālo garšvielu. Pēc tam pievieno nedaudz sāli pēc garšas un 2 reizes vairāk cukuru, rūpīgi samaisi. Klimpiņas pievieno tomātu mērcei un viegli samaisi, lai tās pārklājas ar mērci.

4

Pasniedz ar svaigi sakapātiem pētersīļiem vai baziliku un pārkaisi ar rīvētu cieto sieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!