Vakariņas pa lēto: Ernesta Zēbolda pašgatavotie zivju "pirkstiņi"
Foto: Publicitātes foto

Mācēt pārsteigt un taisīt elpu aizraujošus trikus ir svarīgi ne vien sportā, bet arī virtuvē! BMX frīstaila riteņbraucējs Ernests Zēbolds kopā ar "Rimi" šefpavāru Normundu Baranovski savam trenerim Aivaram Šneideram gatavo ēdienu, ko biežāk esam paraduši redzēt ātrās ēdināšanas repertuārā, nevis kārtīgā mājas virtuvē, – zivju pirkstiņus.

Sportisti ir aizņemti un noslogoti cilvēki, tāpēc arī ēdienam jābūt sātīgam un viegli pieejamam. BMX frīstaila riteņbraucējs Ernests Zēbolds stāsta: "Man svarīgākais ir augsts olbaltumvielu saturs un ātri pagatavojams ēdiens. Es plānoju un iepērkos nedēļai, bet gatavoju arī no tā, kas ir mājās. Tā kā abi ar draudzeni gatavojam vienlīdz bieži, mums nav tāda viena galvenā pavāra. Kaut gan, ja tā padomā, laikam vairāk draudzene... Jā, viņa ir galvenais pavārs."

Vakariņas pa lēto: Ernesta Zēbolda pašgatavotie zivju "pirkstiņi"
Foto: Publicitātes foto

Reizi mēnesī Ernests draugiem (biežāk gan draudzenei) ceļ galdā ceptus kartupelīšus un vistiņu – visu saliek krāsnī un cep, klāt piedāvā salātiņus. Šoreiz viņš izmēģinās ko jaunu – kā mājas virtuvē pagatavot zivju pirkstiņus, kurus, kā jau lielu daļu Ernesta snieguma, vērtēs viņa treneris. Mammas gatavotās pankūkas ar iebiezināto pienu Ernestam neaizstās nekas, bet, izrādās, arī zivju pirkstiņus var pagatavot ātri, lēti un garšīgi!

Paštaisīti zivju pirkstiņi

  • 2 cilvēkiem

  • Gatavošanas laiks: 35 minūtes

  • Izmaksas kopā: 3,76 eiro

  • Cena par porciju: 1,88 eiro

45Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
150 gmintaja fileja (vai citas baltās zivs fileja pēc izvēles)200 gkartupeļi1 gab.ola2 ĒKrīvmaize1 gab.citrons pēc garšasčili pārslas2 gab.ķiploka daiviņas3 ĒKmajonēze pēc garšassāls, pipari eļļa cepšanai SALĀTIEM svaigs gurķis1 gab.tomāts0.5 gab.ābols0.5 gab.neliels jaunais kāposts

Pagatavošana

1

Nomizo un vāra kartupeļus sālsūdenī līdz mīksti. Noskalo un nosusina zivs fileju un liek to vārīties.

2

Bļodā saspaida vārītos kartupeļus ar dakšiņu un pievieno novārīto zivi. Pievieno olu baltumu un 3 tējkarotes rīvmaizes. Samaisa masu, līdz tā kļūst viendabīga un viegli formējama. No masas veido nelielus pirkstiņa formas gabaliņus.

3

Atsevišķā bļodiņā sakuļ olu dzeltenumu. Uz šķīvja ber atlikušo rīvmaizi. Katra zivju pirkstiņa gabaliņu vispirms apviļā sakultajā olā, tad rīvmaizē, lai izveidojas vienmērīgs panējums. Uzkarsē eļļu pannā uz vidējas uguns un cep zivju pirkstiņus apmēram 3–4 minūtes no katras puses, līdz tie kļūst zeltaini brūni un kraukšķīgi.

4

Nelielā bļodiņā sajauc majonēzi, saspiestu ķiploku, čili pārslas un nelielu daudzumu citrona sulas.

5

Samaisa, līdz mērce kļūst viendabīga.

6

Smalki sagriež gurķi, tomātu, ābolu un kāpostu. Pievieno nedaudz citrona sulas, eļļu un garšvielas pēc garšas. Samaisa un ļauj salātiem nedaudz ievilkties.

7

Zivju pirkstiņus kārto uz šķīvja un pasniedz kopā ar ķiploku-čili mērci un svaigiem salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!