70Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
225 gbīdelēti kviešu milti115 gsarīvēts sviests90 gcukurs300 gmizoti, plānās šķēlēs sagriezti āboli200 gsvaigas vai saldētas mellenes
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
2
Sviestam pievieno miltus, cukuru un saberz ar rokām drumstalas.
3
Ņem aptuveni 20 cm diametra cepamo pannu, pusi no drumstalām ieliec tajā un vienkārši izlīdzini tās, piespiežot pie pannas dibena. Liec cepeškrāsnī un cep 12 minūtes.
4
Pa to laiku sagatavo ābolus, pievieno mellenes un sajauc ar 3 ēdamkarotēm cukura.
5
Izklāj uz izceptās kūkas apakšiņas un pārber ar atlikušajām drumstalām, liec cepeškrāsnī un cep 30-40 minūtes, līdz kļūst zeltaini brūna. Ļauj atdzist.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiBērnu ballītes ēdieniCepeškrāsnsPasniegt atdzesētuCukursKviešu miltiMellenesSviestsĀboliKārtojumi un šarlotesPlātsmaizesTortes un kūkasvidēji
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit