kuka
Foto: ČetrasSezonas.lv
Vari izmantot jebkuras sezonas augļus, ogas, svaigas vai saldētas. Pasniedz ar vaniļas mērci vai saldējumu. Pusi no miltiem vari aizstāt ar samaltiem riekstiem, auzu pārslām. Var pievienot tējkaroti malta ingvera.
70Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
225 gbīdelēti kviešu milti115 gsarīvēts sviests90 gcukurs300 gmizoti, plānās šķēlēs sagriezti āboli200 gsvaigas vai saldētas mellenes

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

2

Sviestam pievieno miltus, cukuru un saberz ar rokām drumstalas.

3

Ņem aptuveni 20 cm diametra cepamo pannu, pusi no drumstalām ieliec tajā un vienkārši izlīdzini tās, piespiežot pie pannas dibena. Liec cepeškrāsnī un cep 12 minūtes.

4

Pa to laiku sagatavo ābolus, pievieno mellenes un sajauc ar 3 ēdamkarotēm cukura.

5

Izklāj uz izceptās kūkas apakšiņas un pārber ar atlikušajām drumstalām, liec cepeškrāsnī un cep 30-40 minūtes, līdz kļūst zeltaini brūna. Ļauj atdzist.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!