Ieva Miščenkova
Ābolkūka no ātrās kārtainās mīklas ikdienas našķim vai svētku reizei.
80Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
250 gmargarīns3 glāzesmilti1 glāzeskābs krējums šķipsnasāls āboli cukurs kanēlis ola

Pagatavošana

1

Margarīnu sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, pievieno 2,5 glāzes miltus, skābu krējumu un šķipsnu sāls. Sastrādā viendabīgu mīklu, mīcot pēc nepieciešamības pievienojot vēl tik daudz miltu, lai mīkla neliptu pie rokām. Saveļ mīklu lodē, kuru sadala divās daļās. Katru daļu ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī.

2

Kad mīkla 30 minūtes paturēta ledusskapī, katru daļu plāni izrullē. Vienu rullējumu liek uz cepešplāts. Tam virsū uzber smalki sagrieztus vai uz rupjās rīves sarīvētus ābolus, kas sajaukti ar cukuru un kanēli. Kad pildījums uzklāts, to uzmanīgi pārsedz ar otru rullējumu.

3

Abu rullējumu maliņas saspiež cieši kopā. Tad visu pārsmērē ar sakultu olu, sabaksta ar dakšiņu un cep iepriekš līdz 250*C sakarsētā krāsnī, līdz garoziņa kļuvusi zeltaini brūna.

Iesūtīja: Matī

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!