3Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
āboli ūdens cukurs
Pagatavošana
1
Ābolus nomizo, sagriež daiviņās, izgriež serdes, liek katlā, pārlej nedaudz ūdens (ūdeni var aizvietot ar jāņogu vai citu ogu sulu), pievieno cukuru garšai un vāra maisot, līdz āboli daļēji vai pilnīgi izjukuši.
2
Iegūto masu pilda burkās, nosien ar divkārtīgu celofānu vai uzliek vāciņus un sterilizē pie 75—80*C 30 minūtes.
3
Garšīgu, aromātisku ābolu masu iegūst, ja ābolus apcep cepeškrāsnī, pēc tam izberž caur sietu un sterilizē ar vai bez cukura.
Iesūtīja: Lilita
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit