Foto: Shutterstock
Ābolu biezenis - dažādu našķu sākums un papildinājums.
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

āboli ūdens cukurs

Pagatavošana

1

Ābolus nomizo, sagriež daiviņās, izgriež serdes, liek katlā, pārlej nedaudz ūdens (ūdeni var aizvietot ar jāņogu vai citu ogu sulu), pievieno cukuru garšai un vāra maisot, līdz āboli daļēji vai pilnīgi izjukuši.

2

Iegūto masu pilda burkās, nosien ar divkārtīgu celofānu vai uzliek vāciņus un sterilizē pie 75—80*C 30 minūtes.

3

Garšīgu, aromātisku ābolu masu iegūst, ja ābolus apcep cepeškrāsnī, pēc tam izberž caur sietu un sterilizē ar vai bez cukura.

Iesūtīja: Lilita

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!