3Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
3 kgāboli200 gūdens1.5 kgcukurs
Pagatavošana
1
Notīra ābolus, izgriež serdes. Mizo tikai tādā gadījumā, ja miza ir pārāk stingra un sīksta. Sagriež ābolus gabaliņos.
2
Vāra ābolus nelielā ūdens daudzumā uz mazas uguns, līdz tie ir mīksti. Ja vāra ilgāk, āboli izšķīst un iznāk ābolu biezenis. Kad āboli ir mīksti, pievieno cukuru. Laiku pa laikam izmaisa līdz katla apakšai, lai ievārījums nepiedeg.
3
Vāra 10 minūtes, līdz ievārījums sabiezē un paliek spīdīgs. Saliek ievārījumu tīrās burkās, lai noliktu vēsumā, vai saldējamās kastītēs, lai glabātu to saldētavā, īpaši ilgi ievārījums nestāv un ātri kļūst blāvs.
Ieteikums!
Ābolu ievārījumam var pielikt, piemēram, kanēļa miziņas vai citronmelisas lapiņas. Tās liek gatavā ievārījumā.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit