ābolu kēkss
Foto: Shutterstock
Ikdienā vai svētkos, vienmēr gaidīts ir sulīgs ābolu kēkss ar kārdinošu krēmsiera glazūru.
40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
4 gab.āboli2 glāzesskābs krējums3 olas2 glāzescukurs3 glāzesmilti2 TKsoda kanēlis

Pagatavošana

1

Ābolus nomizo, izņem sēklotni, sagriež gabaliņos, uzber 2 ĒK cukura, kanēli, samaisa.

2

Gatavo mīklu. Krējumam pievieno miltus un sajauc. Olas saputo ar cukuru, līdz masa kļūst gaišāka un dubultojas apjomā.

3

Krējuma masai pievieno sakultās olas, sakuļ ar mikseri, līdz veidojas viendabīga masa. Masai pievieno sagatavotos ābolus un sodu vai cepamo pulveri.

4

Cepamo veidni ieziež ar taukvielām, ielej mīklu un cep, līdz gatavs – aptuveni 35-40 minūtes.

5

Kad kēkss atdzisis, to pārlej ar krēmsiera glazūru, ko gatavo, sekojot šīs receptes aprakstā minētajiem norādījumiem.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!