60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 12
300 gmilti150 gmargarīns2 ĒKsasmalcināti rieksti4 ĒKūdens PILDĪJUMAM:1 ĒKskābs krējums3 āboli3 ĒKcukurs1 ĒKkanēlis1 TKsviests
Pagatavošana
1
Samaisa miltus, taukvielas, cukuru, riekstus un pievieno tik daudz ūdens, lai izveidotos viegli izklājama mīkla. Ieliek to uz 30 minūtēm ledusskapī.
2
Sagriež ābolus četrās daļās, izgriež sēklotni un pēc tam sagriež plānās šķēlītēs.
3
Izņem sastingušo mīklu no ledusskapja un vienmērīgi izlīdzina pa veidnes pamatni un malām.
4
Liek veidnē skābo krējumu un izlīdzina.
5
Saliek veidnē ābolu šķēlītes tā, lai no tām uz pīrāga virsmas izveidotos divi apļi, uzber cukuru, kanēli un uzliek sviesta piciņas.
6
Cep pīrāgu 220 grādu karstā krāsnī apmēram 30 minūtes.
Pasniedz ar saldējumu vai vaniļas mērci.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit