Foto: Shutterstock
Ābolu un plūmju ievārījums ar kanēli un timiānu.
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgplūmes1 kgāboli300 mlūdens2 gab.kanēļa miziņa2 gab.timiāna zariņi1 kgDansukker Ievārījuma cukurs

Pagatavošana

1

Plūmes noblanšē, noņem miziņas, izņem kauliņus un sagriež gabalos. Ābolus nomizo, izņem serdes un sadala šķēlēs.

2

Plūmes kopā ar āboliem, ūdeni, kanēli un timiānu liek katlā, nosedz ar vāku, uzvāra un turpina vārīt apmēram 5-10 minūtes. Pievieno ievārījuma cukuru un vāra vēl 2 minūtes. Noņem no plīts un uzmanīgi nosmeļ putas.

3

Ievārījumu pilda tīrās izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Plūmju vietā var izmantot arī mellenes vai upenes.

Iesūtīja: Dansukker

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!