6Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1 kgplūmes1 kgāboli300 mlūdens2 gab.kanēļa miziņa2 gab.timiāna zariņi1 kgDansukker Ievārījuma cukurs
Pagatavošana
1
Plūmes noblanšē, noņem miziņas, izņem kauliņus un sagriež gabalos. Ābolus nomizo, izņem serdes un sadala šķēlēs.
2
Plūmes kopā ar āboliem, ūdeni, kanēli un timiānu liek katlā, nosedz ar vāku, uzvāra un turpina vārīt apmēram 5-10 minūtes. Pievieno ievārījuma cukuru un vāra vēl 2 minūtes. Noņem no plīts un uzmanīgi nosmeļ putas.
3
Ievārījumu pilda tīrās izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
Plūmju vietā var izmantot arī mellenes vai upenes.
Iesūtīja: Dansukker
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit