120Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
500 gbiezpiens1 kgāboli1 glāzecukurs1 glāzegrauzdētas sasmalcinātas mandeles3 gab.olas2 ĒKmanna citrona miziņa rīvmaize10 gsviests
Pagatavošana
1
Ābolus nomizojam, izņemam serdes, sagriežam diezgan smalki, un lai nesabrūnē apslakam ar citrona sulu.
2
Izrīvējam caur sietu biezpienu, pieliekam cukuru, 3 olu dzeltenumus, mandeles, citrona miziņu, mannu un visu labi samaisam.
3
Pievienojam ābolus, apmaisam.
4
Sakuļam 3 olu baltumus ar mikseri, un iemaisam pie visa klāt.
5
Gatavo masu saliek ar svietu iemērētā un rīvmaizi uzkaisītā formā un cep cepeškrāsnī pie 180-200 grādiem droši kādu stundu pa vidu, un tad uzceļam uz augšējā plaukta vēl uz 15-20 minūtēm, lai apbrūnē. Iedurot ar sērkociņu pārbauda, bet sacepums nav jācep, kamēr galīgi sauss.
6
Jābūt viegli mitram.
Piebilde - mums garšo silts ar plombīra saldējumu.
Var ēst arī tāpat. Pietiek 6-8 cilvēkiem.
Iesūtīja: Eduards
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit