PantherMedia/Scanpix
Foto: PantherMedia/Scanpix
"Adventes laika tiramisu - iebildumi, ka klasiskajā tiramisu nekādu putukrējumu un biezpienu, kur nu vēl augļus neliek, šai gadījumā netiek ņemti vērā. Daudz briesmīgāk man šķiet par tiramisu nosaukt kaut ko, kam pievienots saputots sviests, kura garšu nomāc ar rumu," tā šo recepti piesaka Nora.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
200 gsaldais krējums250 gmaskarpone250 gvājpiena biezpiens100 gcukurs1 gab.mazā paciņa vaniļas cukurs200 gsviesta cepumi vai ļoti trauslas piparkūkas400 gsaldētas vai kompota ogas1 tasestipra kafija Amaretto liķieris vai mandeļu esence pēc garšas kakao pulveris

Pagatavošana

1

Izvāra stipru kafiju, ļauj atdzist un pēc garšas pievieno Amaretto liķieri vai mandeļu esenci.

2

Saldo krējumu saputo stingās putās. Maskarpones sieru, biezpienu, cukuru un vaniļas cukuru samaisa un iecilā putukrējumu.

3

Dziļā formā liek nedaudz masas – tā, lai trauka dibens būtu nosegts.

4

Virsū liek kārtu no cepumiem, ko devīgi apslaka ar kafijas–Amaretto maisījumu.

5

Uz cepumiem liek atlaidinātus un notecinātus augļus.

6

Procesu atkārto, kamēr visi cepumi/masa/augļi traukā. Pēdējā kārta ir biezpiena masa.

7

Vāku vai pārtikas plēvi virsū un – ledusskapī iekšā uz 4–5 stundām vai vislabāk – uz nakti.

8

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar izsijātu kakao biezā kārtā.

Lai labi garšo!

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!