30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 10
200 gsaldais krējums250 gmaskarpone250 gvājpiena biezpiens100 gcukurs1 gab.mazā paciņa vaniļas cukurs200 gsviesta cepumi vai ļoti trauslas piparkūkas400 gsaldētas vai kompota ogas1 tasestipra kafija Amaretto liķieris vai mandeļu esence pēc garšas kakao pulveris
Pagatavošana
1
Izvāra stipru kafiju, ļauj atdzist un pēc garšas pievieno Amaretto liķieri vai mandeļu esenci.
2
Saldo krējumu saputo stingās putās. Maskarpones sieru, biezpienu, cukuru un vaniļas cukuru samaisa un iecilā putukrējumu.
3
Dziļā formā liek nedaudz masas – tā, lai trauka dibens būtu nosegts.
4
Virsū liek kārtu no cepumiem, ko devīgi apslaka ar kafijas–Amaretto maisījumu.
5
Uz cepumiem liek atlaidinātus un notecinātus augļus.
6
Procesu atkārto, kamēr visi cepumi/masa/augļi traukā. Pēdējā kārta ir biezpiena masa.
7
Vāku vai pārtikas plēvi virsū un – ledusskapī iekšā uz 4–5 stundām vai vislabāk – uz nakti.
8
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar izsijātu kakao biezā kārtā.
Lai labi garšo!
Iesūtīja: Nora
Ziemassvētku receptesĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiBiezpiensCukursMascarponePiparkūkasSaldais krējumsCiti saldēdieniviegliPasniegt nākamajā dienāVaniļas cukursBez termiskas apstrādesKakaoOgas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit