Sastāvdaļas
Pagatavošana
Šokolādi un saldo krējumu liek katliņā un uz vidēja uguns nepārtraukti maisa līdz izkūst. Masu uzvāra un noņem no uguns. Ielej dziļā traukā, nosedz, atdzesē un liek uz nakti ledusskapī.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumiem pievieno šķipsnu sāls un 5 ĒK auksta ūdens. Masu sakuļ ar mikseri stingrās putās un iekuļ cukuru un vanilīnu. Olu baltumos pa vienam iekuļ olu dzeltenumus. Miltus samaisa ar kakao, iesijā olu masā un ļoti uzmanīgi ar karoti iecilā.
Tortes veidni (26 cm diametrā) izklāj ar cepamo papīru, kuru ieziež ar sviestu un izsijā ar miltiem. Mīklu lej veidnē, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 175*C 30-35 minūtes. Biskvītu atdzesē un izņem no veidnes.
Šokolādes masu izņem no ledusskapja un sakuļ ar mikseri. Pakāpeniski iekuļ vanilīna cukuru un putukrējuma stindzinātāju.
Biskvītu sagriež 3 vienādās ripās. Liek torti: biskvīts, bagātīgi krēms, biskvīts, bagātīgi krēms, biskvīts, bagātīgi krēms. Tortes malas apziež ar krēmu. Torti liek uz 1 stundu ledusskapī.
Torti izņem un dekorē ar kausētu vai rīvētu šokolādi un piparmētras lapiņām.
Gatavošanas laiks: 2 dienas
Iesūtīja: DaceP