aliču biezenis ievārījums aličas
Foto: Shutterstock
Aliču biezeni izmanto saldo ēdienu gatavošanai, īpaši garšīga ir smilšu rīvētā kūka ar šo biezeni vai biezās pankūkas.
2Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgaličas200 gcukurs

Pagatavošana

1

Aličas saber katlā, pielej mazliet ūdeni un sautē, kamēr kauliņi atdalās. tad izberž caur sietu un ielej atkal katlā.

2

Uz 1 kg aliču biezeņa vajag tikai 200 g cukuru. Pievieno cukuru un pavāra 5 minūtes.

3

Burciņas pasterizē 85*C 0,5 l burciņas - 15 minūtes, 1 l burkas - 20 minūtes. Noslēdz ar metāla vai skrūvējamiem vāciņiem.

Iesūtīja: runchpele

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!