3Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgaličas (plūmītes)1.2 kgcukurs3 glāzesūdens
Pagatavošana
1
Ogas nomazgā un uz 2-3 minūtēm iemērc līdz 80 grādiem uzsildītā ūdenī, pēc tam nekavējoties iemērc aukstā ūdenī, tad katrai plūmei ar asu skaliņu iedur 2-3 vietās.
2
Tādā veidā sagatavotas plūmes liek katlā un pārlej ar iepriekš uzvārītu (savāra ūdeni ar cukuru, līdz izkusis), verdošu sīrupu (izmanto 2/3 sīrupa).
3
Katlu liek uz 4 stundām aukstā vietā, pēc tam uz mazas uguns silda līdz 90 grādiem un vāra šādā temperatūrā 5 minūtes, tad atkal novieto aukstā vietā nostāvēties.
4
Pēc 8-10 stundām pievieno atlikušo sīrupu, uzkarsē, atkal uz 8 stundām liek aukstā vietā un tad jau vāra līdz gatavībai.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit