Foto: Shutterstock
Aliču - apelsīnu ievārījums kārumam ziemas krājumu plauktā.
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgplūmītes (aličas)800 gcukurs1 gab.apelsīns

Pagatavošana

1

Aličām saber katlā un maisot karsē, līdz tās mīkstas, tad iztrun caur sietu, lai atdalītu kauliņus (tos var savārīt kompotā). Liek aliču masu atpakaļ katlā. Apelsīnu izmaļ ar visu miziņu gaļas mašīnā un pievieno aličām. Pievieno cukuru. Vāra tik ilgi kamēr ievārījums savārījies.

2

Ievārījuma gatavību nosaka - uz šķīvīša uzpilina pāris pilienus ievārījuma un pagriež šķīvīti vertikāli, ja ievārījums netek, tad gatavs, ja tek, tad vēl jāpavāra.

Iesūtīja: Shantra

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!