3Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
1 kgplūmītes (aličas)800 gcukurs1 gab.apelsīns
Pagatavošana
1
Aličām saber katlā un maisot karsē, līdz tās mīkstas, tad iztrun caur sietu, lai atdalītu kauliņus (tos var savārīt kompotā). Liek aliču masu atpakaļ katlā. Apelsīnu izmaļ ar visu miziņu gaļas mašīnā un pievieno aličām. Pievieno cukuru. Vāra tik ilgi kamēr ievārījums savārījies.
2
Ievārījuma gatavību nosaka - uz šķīvīša uzpilina pāris pilienus ievārījuma un pagriež šķīvīti vertikāli, ja ievārījums netek, tad gatavs, ja tek, tad vēl jāpavāra.
Iesūtīja: Shantra
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit