Ja ir laiks gatavošanai, izvēlies cūkgaļu, bet īpaši ātrām vakariņām - vistas filejas vai atkaulotus šķiņķīšus bez ādas.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsētā eļļā apcep smalki sagrieztus sīpolus, tad pievieno palielos kubiņos sagrieztu gaļu, apcep un nedaudz pasautē.
Pārkaisa ķimenes, lauru lapas, piparus, sāli un pielej ūdeni, lai gaļa ir pārklāta ar ūdeni. Cūkgaļu sautē zem vāka aptuveni 1,5- 2 stundas, bet vistas gaļu - 20 minūtes.
Tad pielej alu, iebiezina mērci ar iepriekš uzkarsētā, sausā pannas viegli apgrauzdētu rīvmaizi. Uz mazas uguns vāra, līdz gaļa mīksta un mērce sabiezē – aptuveni 15-20 minūtes.
Beigās pieliek ar uz smalkās rīves sarīvētus ķiplokus, kas samaisīti ar sāli un saldo krējumu. Kad mērce sāk burbuļot, tā ir gatava.
Pasniedz ar kartupeļiem, makaroniem vai griķiem.
Iesūtīja: Artūrs