stoganovs
Foto: Shutterstock
Alū sautētas gaļas mērce ar ķimenēm un ķiplokiem – īpaši garda ar kartupeļu biezputru, griķiem vai makaroniem.

Ja ir laiks gatavošanai, izvēlies cūkgaļu, bet īpaši ātrām vakariņām - vistas filejas vai atkaulotus šķiņķīšus bez ādas.

60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 kgvistas gaļa vai liesa cūkgaļa200 mlgaišais alus4 ĒKrīvmaize3 ĒKeļļa gab.sīpoli2 lauru lapas pipari sasmalcinātas ķimenes sāls4 gab.ķiploku daiviņas200 mlsaldais krējums

Pagatavošana

1

Sakarsētā eļļā apcep smalki sagrieztus sīpolus, tad pievieno palielos kubiņos sagrieztu gaļu, apcep un nedaudz pasautē.

2

Pārkaisa ķimenes, lauru lapas, piparus, sāli un pielej ūdeni, lai gaļa ir pārklāta ar ūdeni. Cūkgaļu sautē zem vāka aptuveni 1,5- 2 stundas, bet vistas gaļu - 20 minūtes.

3

Tad pielej alu, iebiezina mērci ar iepriekš uzkarsētā, sausā pannas viegli apgrauzdētu rīvmaizi. Uz mazas uguns vāra, līdz gaļa mīksta un mērce sabiezē – aptuveni 15-20 minūtes.

4

Beigās pieliek ar uz smalkās rīves sarīvētus ķiplokus, kas samaisīti ar sāli un saldo krējumu. Kad mērce sāk burbuļot, tā ir gatava.

5

Pasniedz ar kartupeļiem, makaroniem vai griķiem.

Iesūtīja: Artūrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!