Foto: Shutterstock
Ziemas krājumiem noderēs – aroniju un ābolu džems.
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgaronijas400 gāboli1.5 kgcukurs2 glāzesūdens

Pagatavošana

1

Aronijas liek kastrolī, pievieno 1 glāzi ūdens, sautē mīkstas un izrīvē caur sietu.

2

Ābolus sagriež daiviņās, pievieno glāzi ūdens un sautē, līdz gatavi. Izrīvē caur sietu.

3

Sajauc abus biezeņus, pievieno cukuru un vāra gatavus ar vienu piegājienu.

4

Gatavo džemu karstu lej burkās un pasterizē apmēram 20 minūtes 95 – 100°C.

Iesūtīja: Agri

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!