Foto: Shutterstock
Ja pieteikušies negaidīti viesi vai nezini, kā patērēt iepriekšējā gada ievārījumu, noderēs šī recepte - ātrā drumstalu plātsmaize.
40Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
250 gmargarīns cepšanai Rama Maestro650 gmilti250 gcukurs sāls175 gvājpiena biezpiens6 ĒKpiens6 ĒKeļļa1 ola1 gab.paciņa cepamais pulveris ievārījums pūdercukurs

Pagatavošana

1

Lielā traukā ber 350 g miltu, 175 g cukura, 1 paciņu vaniļas cukura, šķipsnu sāls un 250 g margarīna cepšanai "Rama Maestro".

2

Visu ar rokām samīca, veidojot drumstalas.

3

No pārējiem miltiem, olas, biezpiena, piena, eļļas, cukura un sāls samīca viendabīgu mīklu, ko sadala divās porcijās un izrullē divās cepešplātīs.

4

Mīklas plāksnes pārziež ar ar ievārījumu, pārkaisa ar drumstalām.

5

Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādos aptuveni 20 minūtes.

6

Pirms pasniegšanas plātsmaizi var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!