Foto: Shutterstock
Ātrā ķīniešu zupa ar bambusa dzinumiem un olu.
20Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1.5 lūdens3 gab.salātu lapas lociņi ingvers konservēti bambusu dzinumi (vai sojas dīgsti)1 gab.ola1 TKkukurūzas vai kartupeļu milti sojas mērce sezama eļļa

Pagatavošana

1

Ūdenī liek vārīties mazliet sāls, melnos piparus. Smalki sakapā nomizotu ingvera sakni (2-2.5 cm), liek vārīties kādas 3 min.

2

Salātu lapas sagriež garās sloksnēs, lokus 2-3 cm kātiņos - liek garšvielu un ingvera buljonā, pavāra 1 min, pieliek bambusa dzinumus, kādas 3 pilnas EK, pavāra vēl 1 min pievieno aukstā ūdenī atjauktu cieti, pagaida kamēr uzburbuļo.

3

Olu, nedaudz ar dakšiņu sabakstītu (nekult!!!) tievā strūkliņā ielej zupā, saskaita līdz 3 un ar dakšiņu zupu samaisa - veidojas tādas staipīgas pārslas pa visu zupu. Izslēdz uguni. Pieliek 2 EK sojas mērces un 1 EK sezama eļļas.

Ar sojas mērci var eksperimentēt, kā labāk garšo, tāpat ar sezama eļļu, kas piešķir ļoti savdabīgu garšu.

Mēs vēl to zupu padarām asu ar asajiem pipariem un mazliet skābenu, tieši šķīvī piepilinot mazliet citrona sulas.

Iesūtīja: Vina

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!