* uzreiz jāatzīmē, ka es pamatreceptē minēto žāvēto aprikožu un lazdu riekstu vietā izvēlējos žāvētas plūmes + valriekstus, ko kā variantu ieteica izmēģināt arī receptes autore.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sagatavo visas sastāvdaļas, kuras pēc tam atliks tikai samaisīt:
Melnās plūmes iemērc alkoholā - es izvēlējos brendiju. Šokolādi sasmalcina (bet ne pulverī - gabaliņi ir jājūt!). Sasmalcina riekstus. Zefīru sagriež mazos gabaliņos Želatīnu aplej ar pusglāzi auksta ūdens, uzbriedina. Sasmalcina arī izmērcētās plūmes
Saputo putukrējumu ar cukuru vidēji stingrās putās, pievieno maskarponi un izmaisa (vai īsu mirkli sakuļ). Pierīvē citrona miziņu un pievieno tā paša citrona sulu.
Želatīnu izkausē ūdens peldē kā parasti, pievieno masai, izmaisa.
Tagad jādarbojas fiksi, jo želatīns jau sācis savu želēšanas funkciju, bet mums vēl jāpievieno masai visas sagatavotās sastāvdaļas.
Saber kūkas masā visus sasmalcinātos kārumus, samaisa. Ielej tortes formā, izlīdzina un ledusskapī iekšā, vēlams, uz nakti.
Pirms pasniegšanas caur sietiņu pārkaisa ar kakao, rotā pēc izvēles.
*Kas man patika šajā receptē? Tas, ka ir variantu bez gala, bet pamatmasa paliek tā pati. Kā jau minēju - pamatā ir žāvētas aprikozes + mandeles + lazdu rieksti. Vasarā žāvēto augļu vietā var pievienot sasmalcinātas zemenes, ķiršus utt. Vispār te fantāzijai nav robežu!
**Kas nepatika? Izmaksas..., bet svētki jau nav katru dienu, dažreiz jau var! Bet, lūk, te atradīsi variantus, ar ko aizstāt dārgo maskarponi, lai izmaksas samazinātu teju uz pusi.
Iesūtīja: Gvendolena