tarte tatin ābolkūka
Foto: Shutterstock
Ātrā, apgāztā ābolkūka jeb "tarte tatin" ar gardu karameļu mērci, kuru būs pa spēkam pagatavot pat iesācējam virtuvē.
60Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

āboli cukurs saldēta kārtainā mīkla1 gab.paciņa īrisa konfektes4 ĒKsaldais krējums

Pagatavošana

1

Karameļu mērce: liek īrisa konfektes nelielā katliņā, pievieno saldo krējumu, maisot kausē, līdz iegūta viendabīga masa.

2

Ņem tortes formu ar izņemamu apakšu, devīgi ieziež ar sviestu.

3

Ielej formā karameles mērci, liek virsū ābolu šķēlītes, pārkaisa ar cukuru.

4

Pārklāj visu ar saldēto, kārtaino mīklu, ko kārtīgi nostiprina gar malām, lai viss pildījums ir noklāts.

5

Mīklu sadursta ar dakšiņu un cep cepškrāsnī 180 grādos aptuveni 45 minūtes, līdz mīklas garoziņa ir zeltaini brūna.

6

Ņem ārā, atdzesē, noņem formai malas un uzmanīgi ar visu dibenu gāž otrādi uz kāda šķīvja vai dēlīša. Uzmanīgi atdala formas apakšu.

Iesūtīja: Babs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!