50Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
2 glāzesauzu pārslas200 gbiezpiens1 glāzepiens100 gmargarīns2 ĒKmilti1 ĒKkartupeļu milti1 gab.ola100 gkakao2 glāzescukurs1 TKsoda etiķis pūdercukurs
Pagatavošana
1
Auzu pārslas pārlej ar karstu pienu, samaisa un atstāj uzbriest.
2
Atdzisušās pārslās iemaisa miltus, kas sajaukti ar cieti, olas un cukuru.
3
Tad pievieno caur sietu iztrītu biezpienu, sakultu sviestu un labi izmaisa. Pievieno ar etiķi dzēstu sodu. Mīklas piciņas ar karoti liek uz ietaukotas veidnes. Var no mīklas veidot bumbiņas ar rokām un likt uz veidnes.
4
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180*C, liek cepties, līdz cepumi ir zeltaini.
5
Cepumus izņem no krāsns, atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
* ja vēlas, pirms cepšanas cepumus var pārkaisīt ar sezama vai saulespuķu sēkliņām, vai arī pievienot sēkliņas cepumu mīklai.
Iesūtīja: Ieva
Bērnu ballītes ēdieniCepeškrāsnsPasniegt atdzesētuAuzu pārslasBiezpiensKartupeļu cieteEtiķisMargarīnsMiltiOlasPiensPūdercukursCepumiKakaoDzeramā soda
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit