Foto: DELFI
Ja kārojas ko garšīgu un mājās iekrājušās auzu pārslas, pagatavo cepumus! Vai vēl labāk – iedod šo recepti bērniem un lai cep viņi! Papildini ar sēkliņām, šokolādi, sukādēm, riekstiem – vienkāršs un gards našķis!
40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gauzu pārslas100 gsviests100 gcukurs1 ola saulespuķu sēklas vaniļas cukurs naža galssāls

Pagatavošana

1

Auzu pārslas un sēkliņas uz pannas mazliet apgrauzdē - bez taukvielām, visu laiku maisot. Uzmanies, nepiededzini!

2

Sviestu saputo ar cukuru, vaniļas cukuru, pievieno olu un turpina putot, līdz cukurs izkusis. Tad pievieno šķipsniņu sāls un grauzdētās auzu pārslas.

3

Visu labi samaisa (masai jābūt biezai) un ar karoti liek uz iepriekš ar cepampapīru ieklātas plāts nelielas, vienādas mīklas piciņas. Ja vēlas, var pārkaisīt ar saulespuķu sēklām. Jārēķinās, ka cepumi uz pannas nedaudz paplūst, tādēļ jāraugās, lai mīklas piciņas nav pārāk tuvu cita citai.

4

Cep 180 grādos, līdz cepumi ir zeltaini. Pirms pārlikšanas šķīvī ļauj cepumiem nedaudz atdzist uz plāts, jo, kamēr karsti, tie ir drupani un jūk. Atdziestot kļūst kraukšķīgi un tik labi, ka pazūd kārumnieku punčos zibens ātrumā!
::!recepte::

5

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!