Foto: Shutterstock
Aveņu - šokolādes kūka bez cepšanas izdaiļos jebkuru svinību galdu.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
300 gcepumi100 gmandeles (bez mizas)200 gtumšā šokolāde150 gsviests150 gsaldais krējums200 gavenes30 gkakao60 gpūdercukurs

Pagatavošana

1

Sasmalcina cepumus un mandeles ne pārāk mazos gabaliņos.

2

Katliņā liek šokolādes gabaliņus, sagrieztu gabalos sviestu un saldo krējumu. Visu silda uz mazas uguns un maisa tikmēr, kamēr iegūst viendabīgu masu. Atliek mazliet atdziest.

3

Jebkura veida formā (kāda nu kuram ir) ieklāj pārtikas plēvi (var mazliet nosmērēt to ar eļļu, lai pēc tam viegli būtu noņemt no kūkas). Vai arī ieklāj ar foliju, kā arī es darīju un ne ar ko nesmērēju.

4

Šokolādes masai pievieno sasmalcinātos cepumus un mandeles. Uzmanīgi pievieno nomazgātas un nosusinātas avenes (apmēram pusi no visa daudzuma, otra puse būs rotāšanai). Liek visu formā un ledusskapī uz pāris stundām, lai masa sastingst.

5

Kūku no formas izņem tādā veidā, lai tas, kas bija kā apakšējā daļa, tagad būtu virsma. Sajauc kakao pulveri ar pūdercukuru un caur sietiņu uzkaisa kūkai. Var pārliet ar izkausētu šokolādi. Izrotā ar atlikušajām avenēm.

* kūka saldētavā nav jāliek! Pietiek ar ledusskapi, bet vismaz kādas trīs (man gan prasījās ilgāk) stundas ir jāpatur, lai labi sacietē, citādi nevar smuki sagriezt.

** šokolādi, droši vien jau, ka var arī kompensēt ar kakao, vienīgi tad jāskatās, lai nav pa sausu, jo pati šokolāde jau ir kā šķidra masa, bet pulveris ir pulveris. Varbūt, ka tad mazliet vairāk jāpieliek saldā krējuma vai sviesta.

Iesūtīja: Zara

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!