70Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
50 gsviests75 gkviešu milti600 mlpiens sāls malti melnie pipari1 šķipsnakajēnas pipari5 gab.olu dzeltenumi0.5 TKrīvēts muskatrieksts50 grīvēts parmezāna siers1 gab.sakulta ola2 ĒKrīvmaize eļļa
Pagatavošana
1
Katliņā izkausē sviestu un pievieno 2/3 miltu, samaisa, pakāpeniski pievieno pienu un maisa, līdz masa uzvārās.
2
Pievieno sāli, piparus, kajēnas piparus, muskatriekstu, samaisa, olu dzeltenumus, parmezānu un samaisa.
3
Iegūto masu izlej seklā traukā, atdzesē.
4
No sastingušās masas izgriež aplīšus vai kvadrātiņus, apviļā atlikušajos miltos.
5
Sakulto olu ielej dziļā traukā, rīvmaizi – uz sekla šķīvja.
6
Katru siera masas gabaliņu apmērcē olā, tad rīvmaizē un cep karstā eļļā, līdz veidojas zeltaina kārtiņa.
Iesūtīja: Ieva
PusdienasVakariņasĀtri pagatavojami ēdieniĒdieni veģetāriešiemĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiRomantiskas vakariņasBērnu ballītes ēdieniCepšanaVārīšanaBeļģu nacionālā virtuvePasniegt tūlīt pēc pagatavošanasKarstās uzkodasEļļā vārītās uzkodasSiera un biezpiena uzkodasAugu eļļaKviešu miltiOlasParmezāna siersPiensRīvmaizeSviestsvidējiMuskatrieksts
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit